Cumhuriyet'in 102. Yılında Gençlik Ne Düşünüyor?

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda genç neslin Cumhuriyet'e bakışını ve hayal ettikleri Türkiye'yi sorgulamak.

102 yaşında bir Cumhuriyet. Ve bu cumhuriyetin geleceği, bugün 20'li yaşlarda olan bir kuşağın omuzlarında. Onlar ne düşünüyor? Ne istiyor?

Bu soruyu birkaç genç arkadaşıma sordum. Cevaplar birbirinden farklıydı ama ortak bir iz vardı: "Liyakat. Fırsat eşitliği. Hukuk güvencesi."

Sosyologlara göre Z kuşağı, önceki nesillere kıyasla çok daha pragmatik. Büyük ideolojik anlatılara değil, somut kazanımlara odaklanıyorlar.

Cumhuriyet'in en güzel kutlaması, bu gençlerin hayal ettikleri Türkiye'yi inşa etmeleri için zemini hazırlamaktır. 102. yılda bunu düşünmek, bayrak sallayıp geçmekten çok daha anlamlı.

Paylaş:

İlgili Makaleler

Eğitimde Teknoloji ve Dijital Dönüşüm

13 Nisan 2026

Eğitimle Geleceğe Yolculuk

28 Mart 2026

Bayram: Sadece Takvimde Değil, Kalpte ve Eğitimde Bayramlar…

19 Mart 2026
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!