/ Gündem Haberleri / SASKİ’den yağmur suyu hatlarında kesintisiz temizlik mesaisi

SASKİ’den yağmur suyu hatlarında kesintisiz temizlik mesaisi

MANŞET
0

SAKARYA (İGFA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), ızgara ve mazgallarda biriken yaprak, çöp, kum ve taş gibi atıkları temizleyerek yağış sularının hatlara sorunsuz ulaşmasını sağlıyor. Ana iletim hatları da olası tıkanıklıklara karşı düzenli olarak denetleniyor.

IZGARA VE MAZGALLARDA DETAYLI TEMİZLİK Yağmur sularının tahliyesinde aksama yaşanmaması için çalışmalarını sürdüren SASKİ ekipleri, şehir genelindeki ızgara ve mazgallarda biriken atıkları temizliyor.

Özellikle şantiye faaliyetlerinin yoğun olduğu bölgelerde taş, kum ve benzeri malzemelerin hatlarda tıkanıklığa neden olmaması için detaylı kontroller gerçekleştiriliyor. ANA İLETİM HATLARI DA DENETLENİYOR Çalışmalar yalnızca yüzeydeki ızgara ve mazgallarla sınırlı kalmıyor.

Şehrin farklı noktalarındaki ana yağmur suyu iletim hatları da düzenli olarak kontrol ediliyor. Böylece hatlarda oluşabilecek tıkanıklıklar ve su birikintileri erkenden tespit edilerek gerekli müdahaleler yapılıyor.

Ekipler gündüz yürütülen çalışmaların yanı sıra gece nöbetçi ekipleriyle de görev başında. Her gün geceden sabaha kadar devam eden temizlik ve kontrol mesaisiyle yağmur suyu altyapısının işlerliği korunurken yaya ve sürücü güvenliğini tehdit edebilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi amaçlanıyor.

Kurum tarafından vatandaşlara, yağmur suyu ızgaralarında tıkanıklığa neden olacak atıkların atılmaması konusunda da uyarılarda bulunuldu.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!