/ Gündem Haberleri / İzmir Büyükşehir’den öğrencilere deprem çantası ve afet eğitimi

İzmir Büyükşehir’den öğrencilere deprem çantası ve afet eğitimi

MANŞET
0

İZMİR (İGFA) - İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından çocuklara afet bilincini aşılamak amacıyla proje başlatıldı.

İzmir’de 117 kişinin hayatını kaybettiği 30 Ekim 2020 depreminin yıl dönümünde hayata geçirilen proje kapsamında, biri 30 Ekim depreminde en fazla yıkımın yaşandığı Bayraklı’da olmak üzere toplam üç pilot okul belirlendi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Destekleri Şube Müdürlüğü ekipleri, deprem anında ihtiyaç duyulacak malzemelerin yer aldığı 500 adet deprem hazırlık seti ve Çök-Kapan-Tutun adlı eğitici kitabı öğrencilere dağıttı.

Afet İşleri ve Risk Yönetimi Dairesi Başkanlığı Afete Hazırlık Şube Müdürlüğü ekipleri ise afet öncesinde, afet sırasında ve afet sonrasında yapılması gerekenleri teorik ve uygulamalı anlatarak deprem çantasında bulunması gereken malzemeleri öğrencilere tanıttı.

Afete Hazırlık Şube Müdürü Özlem Özant, afete hazırlık kapsamında yaptıkları çalışmaların içinde toplumun bilinçlendirilmesinin de yer aldığını belirterek sadece bu yıl içinde verilen afet eğitimleri ve tatbikatlarla 19 bin 664 kişiye ulaşıldığını söyledi.

Eğitim Destekleri Şube Müdürlüğü’nde şef olarak görev yapan Tuncay Yakar da, “Deprem hazırlık setlerinin içinde taşınabilir şarj aleti, el feneri, düdük, sabun, ıslak mendil, maske gibi deprem anında en çok ihtiyaç duyulacak malzemeler yer alıyor.

Deprem hazırlık setinin yanında çocuklara deprem öncesi, deprem anı ve deprem sonrasında nasıl hareket edebileceklerini anlatan resimli bir kitap da hediye ettik. İzmir, deprem bölgesinde yer alıyor. Depremi engelleyemeyiz ama depremle yaşamayı öğrenebiliriz” diye konuştu.

“BİLİNÇLİ OLMAK HER ZAMAN HAYAT KURTARIR” Bayraklı Çamkıran Ortaokulu Okul Aile Birliği Başkanı Safiye Özsoy ise “Deprem bölgesinde yaşadığımızı hepimiz biliyoruz. Eğitimin evde, ailede başladığını da biliyoruz.

Fakat aileyle birlikte eğitim yuvalarında da İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle bu eğitimlerin verilmesinin, deprem çantaları dağıtılmasının çok daha verimli olduğunu düşünüyorum.

Biz de evimizde deprem çantasını kendimize göre hazırlamıştık ama uzman eller tarafından hazırlanan bu çantalarla çocuklarımızın bilinçlenmesi çok faydalı. Bu tür eğitimlerin daha fazla olmasını temenni ederim. Bilinçli olmak her zaman hayat kurtarır” ifadelerini kullandı.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!