/ Gündem Haberleri / Yeni füze ve uçaklar TSK envanterinde

Yeni füze ve uçaklar TSK envanterinde

MANŞET
0

ANKARA (İGFA) - Millî Savunma Bakanlığının Haftalık Basın Bilgilendirme Toplantısı, Bakanlık Sözcüsü Tuğamiral Zeki Aktürk tarafından gerçekleştirildi. Toplantıda Türk Silahlı Kuvvetlerinin faaliyetleri ve yerli savunma sanayisindeki gelişmelere ilişkin bilgi verildi.

TAYFUN BLOK-2 VE HÜRKUŞ-II ENVANTERDE Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetlerinin harekât kabiliyetini ve etkinliğini artırmaya yönelik çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Bu kapsamda Kara Kuvvetleri Komutanlığının muhtelif miktarda TAYFUN Blok-2 füzesinin, Hava Kuvvetleri Komutanlığının ise 2 adet HÜRKUŞ-II uçağının muayene ve kabul işlemlerini tamamladığı ve sistemlerin envantere alındığı bildirildi.

Kara Kuvvetleri Komutanlığımızca muhtelif miktarda TAYFUN Blok-2 füzesi ile Hava Kuvvetleri Komutanlığımızca 2 adet HÜRKUŞ-II uçağının muayene ve kabul faaliyetleri tamamlanarak envantere alındı.

#MillîSavunmaBakanlığı https://t.co/XpgslFtqgc YERLİ VE MİLLÎ SAVUNMA SANAYİSİ VURGUSU Millî Savunma Bakanlığı, ulusal güvenliğin önemli unsurlarından biri olan yerli ve millî savunma sanayisinin ürettiği harp araç, gereç ve mühimmatla Türk Silahlı Kuvvetlerinin gücünün artırılmasına yönelik çalışmaların devam ettiğini vurguladı.

Yeni sistemlerin envantere alınmasıyla Türk Silahlı Kuvvetlerinin kara ve hava unsurlarındaki imkân ve kabiliyetlerinin geliştirilmesinin hedeflendiği kaydedildi.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!