/ Gündem Haberleri / Sakarya Hendek'e yeni pompa sistemi ile saniyede 390 litre su

Sakarya Hendek'e yeni pompa sistemi ile saniyede 390 litre su

MANŞET
0

SAKARYA (İGFA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (SASKİ), çözüm odaklı ve geleceğe dönük altyapı yatırımlarından birini daha Hendek ile buluşturdu. Geçen yıl ilçenin kullanım ortalamasının üzerinde iletilen su miktarı da yetersiz kalınca, SASKİ harekete geçti.

İnline pompa sistemi ile bölgeye iletilen suyun kapasitesi artırılarak saniyede 390 litre su, 3 bin metre küplük ana depoya iletilmeye başlandı.

Hendek’in tümünü etkileyen çalışma ile ilgili açıklama yapan SASKİ Genel Müdürü Seyit Sakallıoğlu, “Vatandaşlarımızın kesintisiz içme suyuna kavuşması için gerekli çalışmalar hızla devreye alındı. Hendek’in su alma kapasitesini saniyede 390 litreye çıkardık” dedi.

BALLIKAYA VE ÇAMDAĞI BARAJLARI İLE SU ENDİŞESİ YAŞANMAYACAK Sakallıoğlu, “İsale hat çalışmaları devam eden Ballıkaya Barajı ve yapım aşamasına gelinen Çamdağı Barajları ile Sakarya’nın yarınlarında oluşabilecek su endişesini de ortadan kaldırmış olacağız.

Böylelikle alternatif müdahalelerle vatandaşlarımızın mağduriyetini önlerken bir yandan da Sakarya’nın gelecek su vizyonunu bugünden oluşturuyoruz. İnline pompa sistemi ilçenin ihtiyacı olan ortalama su tüketiminin yaklaşık iki katını sorunsuz şekilde ana depoya iletecek.

Bağlantıları tamamlanan çalışma kapsamında kesilen suyun ise depo seviyelerinin normale gelmesi ile birlikte akşam saatlerinde verilmesini planlıyoruz” dedi.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!