BTSO Eğitim Komitesi, geride kalan dönemde sektörün haklarını savunmak adına yürüttüğü çalışmaları değerlendirirken yeni dönem hedeflerini duyurdu. Komite, hayata geçireceği 'Eğitim Meclisi' ile kentin eğitim vizyonuna yön verecek.
Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Eğitim Komitesi, geride bıraktığı dönemde eğitim sektörü adına yürüttüğü çalışmaları kamuoyuyla paylaştı. Komite, hem bireysel hem kurumsal düzeyde sektörün yanında durduklarını vurgulayarak, ilçe, il ve bakanlık nezdinde yürüttükleri girişimlerle eğitim camiasının taleplerini her platformda dile getirdiklerini açıkladı.
Pandemide de Sektörün Yanında
Açıklamada, katı atık bedellerinden okul servislerine, vergi ve sigorta denetimlerinden çeşitli teşviklere kadar geniş bir yelpazede sektörün ayakta kalabilmesi için önemli girişimlerde bulunulduğu belirtildi. Özellikle pandemi döneminde Kısa Çalışma Ödeneği ve KOSGEB destekleri konusunda sektör temsilcilerine aktif destek sağlandığı ifade edildi.
Kaçak Kurslara Karşı Sürekli Takip
Komite, sektörün en kronik sorunlarından biri olan kaçak kurslar başta olmak üzere, sektörün işleyişini zorlaştıran problemlerin çözümü için ilgili kurum ve bakanlıklarla sürekli iletişim halinde olduklarını, bu konuda birçok somut sonuç elde edildiğini kaydetti.
Belediye Kurslarına Eleştiri
Açıklamada dikkat çeken bir diğer başlık ise belediyeler tarafından açılan ücretsiz kurslar ile kreş ve Ana Kucağı uygulamaları oldu. BTSO Eğitim Komitesi, eğitimin bu alanda emek veren ve yatırım yapan eğitim camiasının asli işi olduğunu, kamu kaynakları kullanılarak yürütülen bu tür uygulamaların sektörü zora soktuğunu ve hakkaniyete uygun olmadığını her platformda dile getirdiklerini vurguladı.
Bakanlık ve Müdürlüklerle Doğrudan Temas
Dönem boyunca İl Milli Eğitim Müdürleri, Bakanlık Daire Başkanları, Genel Müdürler ve Bakan Yardımcıları ile sektör temsilcileri defalarca bir araya getirildi. Böylece her kurucunun sorunlarını, taleplerini ve önerilerini doğrudan yetkili makamlara iletebilmesine imkân sağlandığı belirtildi.
Yeni Dönemde "Eğitim Meclisi" Geliyor
BTSO Eğitim Komitesi, önümüzdeki dönemde sektörle iç içe, istişare ve fikir birliği temelinde çalışmalarını daha da güçlendireceğini duyurdu. Bu kapsamda kurulacak Eğitim Meclisi ile eğitim sektörüne emek vermiş, katkı sunmuş tüm paydaşların bir araya getirilerek ortak akıl ve istişare kültürünün pekiştirileceği ifade edildi.
Açıklamanın sonunda komite, "Eğitim sektörümüzün tüm paydaşlarıyla el ele vererek Bursa'yı eğitimin başkenti yapmak için hep beraber gayret göstereceğiz" ifadelerine yer vererek, birlik ve beraberlik vurgusuyla yeni döneme dair kararlılığını ortaya koydu.
Seçim 1 Ekim'de Buttim Fuar Merkezi'nde
BTSO 59. Eğitim Meslek Komitesi seçimleri, BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve Gıyasettin Bingöl ile ekibinin öncülüğünde 1 Ekim 2026 Perşembe günü saat 09.00-17.00 arasında Buttim Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Eğitim sektörünün geleceğini şekillendirecek bu kritik seçimde, oy kullanma hakkına sahip her kurucunun sandığa giderek iradesini ortaya koyması bekleniyor.


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!