Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, sosyal medya düzenlemesine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.
ANKARA-BHA Bakan Göktaş, yeni düzenlemenin 6 ay içinde hayata geçirileceğini duyurdu.
Bakan Göktaş, uzun süredir üzerinde çalışılan sosyal medya düzenlemesinin yönetmelikle birlikte yürürlüğe gireceğini belirterek, “6 ay içerisinde bu düzenlemeye geçtiğimizde Türkiye'de sosyal medya düzenlememiz fiilen hayata geçmiş olacak” dedi.
2024 yılından bu yana konu üzerinde çalıştıklarını ifade eden Göktaş, bu süreçte çeşitli çalıştaylar düzenlediklerini ve uluslararası örnekleri incelediklerini söyledi. Yeni düzenlemeye göre sosyal medya platformlarına önemli yükümlülükler getirilecek.
Buna göre: Bakan Göktaş, bu adımların özellikle çocukların dijital ortamda korunmasını amaçladığını vurguladı. Çocukların sosyal medya kullanım yaşının giderek düştüğüne dikkat çeken Göktaş, “Çocuklarımızı büyük teknoloji şirketlerinin ve algoritmaların insafına bırakmayacağız” ifadelerini kullandı.
Ekran sürelerinin hızla arttığını belirten Göktaş, sosyal medyaya giriş yaşının 6’ya kadar düştüğünü ve bu durumun ciddi riskler barındırdığını söyledi.
Düzenleme hazırlanırken Avrupa Birliği ve Avustralya’daki örneklerin incelendiğini belirten Göktaş, “Eksik yönleri gördük ve kendi ülkemize uygun bir model geliştirdik” dedi.
Amaçlarının yasaklamak değil, denetlemek olduğunu ifade eden Göktaş, daha güvenli bir dijital ortam oluşturmayı hedeflediklerini dile getirdi. Bakan Göktaş, ebeveynlere de önemli sorumluluklar düştüğünü belirterek, çocukların dijital kullanımının kontrolsüz bırakılmaması gerektiğini vurguladı.
“Ebeveyn telefonunu verdikten sonra başarılı olamayız” diyen Göktaş, ailelerin sürece aktif şekilde dahil olması gerektiğini ifade etti.


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!