/ Eğitim Haberleri / Muğla’da eğitim destekleri artıyor

Muğla’da eğitim destekleri artıyor

MANŞET
0

MUĞLA (İGFA) - Muğla Büyükşehir Belediyesi, artan eğitim giderlerinin aile bütçeleri üzerindeki yükünü hafifletmek için öğrencilere sağladığı destekleri yeni dönemde büyüttü.

Yüzde 31,75 oranında artırılan desteklerle üniversite öğrencilerine yılda toplam 22 bin TL kırtasiye yardımı sağlanırken, ilköğretim ve lise öğrencilerine kırtasiye ve okul kıyafetinin yanı sıra sekiz ay boyunca düzenli beslenme desteği verilecek.

Büyükşehir Belediyesi, eğitim yardımlarının da yer aldığı sosyal destekler için 2027 yılında 179 milyon 200 bin TL bütçe ayırmayı öngörüyor.

ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNE İKİ DÖNEMDE 22 BİN TL Yeni destek tutarlarına göre ilköğretim öğrencilerine yılda bir kez 1.300 TL, lise öğrencilerine ise 2.200 TL kırtasiye yardımı yapılacak. Üniversite öğrencilerine sağlanan destek ise her iki eğitim dönemini kapsayacak.

Öğrencilere birinci dönemde 11 bin TL, ikinci dönemde 11 bin TL olmak üzere yıllık toplam 22 bin TL kırtasiye desteği verilecek.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!