/ Gündem Haberleri / Azerbaycan’ın Kars Başkonsolosu değişti: Qoşqar Zeynalov göreve başladı

Azerbaycan’ın Kars Başkonsolosu değişti: Qoşqar Zeynalov göreve başladı

MANŞET
0

Azerbaycan’ın Kars Başkonsolosluğunda görev değişimi yaşandı. Zamin Mammad oğlu Aliyev’in Azerbaycan’ın İstanbul Başkonsolosu olarak atanmasının ardından Kars Başkonsolosluğu görevine Qoşqar Aslan oğlu Zeynalov getirildi.

Azerbaycan’ın Kars Başkonsolosluğunda yeni dönem başladı. Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in 27 Temmuz 2026 tarihinde aldığı kararlarla Kars Başkonsolosu Zamin Mammad oğlu Aliyev’in görevi sona erdi.

Aynı tarihte yayımlanan kararla Zamin Mammad oğlu Aliyev, Azerbaycan’ın İstanbul Başkonsolosu olarak atandı. Aliyev’in Kars’taki görevinin sona ermesinin ardından boşalan Kars Başkonsolosluğu görevine ise Qoşqar Aslan oğlu Zeynalov getirildi.

Kars Başkonsolosu olarak göreve başlayan Qoşqar Zeynalov, Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Birol Akgün’e nezaket ziyaretinde bulundu. Gerçekleştirilen görüşmede Türkiye-Azerbaycan ilişkileri ile Kars ve Azerbaycan arasındaki mevcut bağlar değerlendirildi.

Görüşmede ayrıca yeni dönemde gerçekleştirilebilecek çalışmalar ve iki ülke arasındaki ilişkilerin geliştirilmesine yönelik atılabilecek adımlar ele alındı. Türkiye’nin Bakü Büyükelçisi Birol Akgün, Zeynalov’u yeni görevi dolayısıyla tebrik ederek Kars’taki çalışmalarında başarılar diledi.

Qoşqar Zeynalov’un Kars Başkonsolosu olarak görev süresince Türkiye-Azerbaycan ilişkilerinin yanı sıra Kars ile Azerbaycan arasındaki ekonomik, ticari, kültürel ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesine yönelik çalışmalara katkı sunması bekleniyor.

Kars’ın Azerbaycan ile sahip olduğu tarihi, kültürel ve ekonomik bağların yeni dönemde daha da güçlendirilmesi hedeflenirken, Başkonsolos Zeynalov’un iki ülke arasındaki ilişkilerin yerel düzeyde geliştirilmesine yönelik çeşitli temaslarda bulunması bekleniyor.

Zamin Mammad oğlu Aliyev’in İstanbul Başkonsolosluğuna atanmasının ardından görevi devralan Qoşqar Aslan oğlu Zeynalov, Azerbaycan’ın Kars’taki diplomatik temsilciliğinin yeni başkonsolosu oldu.

Zeynalov’un göreve başlamasıyla birlikte Azerbaycan ile Kars arasındaki ilişkilerin ekonomik, ticari ve kültürel alanlarda daha da geliştirilmesine yönelik çalışmaların ön plana çıkması bekleniyor.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!