/ Ekonomi Haberleri / Otomotivde ikinci elde Eylül beklentisi

Otomotivde ikinci elde Eylül beklentisi

MANŞET
0

İSTANBUL (İGFA) - İkinci el otomotiv pazarında gözler eylül ayına çevrildi. Altın ve dövizde yaşanan yukarı yönlü hareketin araç maliyetleri üzerindeki baskısı ile yaz tatilinin sona ermesi, yeni dönemde otomobil talebinin canlanacağı beklentisini beraberinde getirdi.

Sektör temsilcisi Muhammed Ali Karakaş, okulların açılması, büyük şehirlerde nüfus hareketliliğinin yeniden artması ve ticari hayatın yılın son çeyreği öncesinde hızlanmasıyla ertelenen araç ihtiyaçlarının yeniden gündeme geleceğini belirtti.

TALEBİN EYLÜL AYIYLA BİRLİKTE ARTMASI BEKLENİYOR Karakaş, altındaki yaklaşık yüzde 15'lik, dövizde ise yüzde 10'a yaklaşan yükselişin hem araç maliyetleri hem de yatırım tercihleri üzerinde baskı oluşturduğunu ifade etti.

Eylül ayıyla birlikte yalnızca bireysel tüketicilerin değil, şirketlerin de filo ve ticari araç yenileme ihtiyaçlarının piyasayı hareketlendireceğini belirten Karakaş, özellikle büyük şehirlerde bu etkinin daha belirgin hissedileceğini söyledi.

Yaz döneminin sona ermesi ve şehirlerde hayatın normal temposuna dönmesinin otomotiv talebini doğrudan etkileyeceğini belirten Karakaş, “Bireysel tüketicilerin günlük ulaşım ihtiyaçlarının yanı sıra, şirketlerin ve çalışanların filo ile ticari araç yenileme talepleri de eylül ayı itibarıyla yükselişe geçiyor” dedi.

Araç stok maliyetleri ve yatırım eğilimleri üzerinde finansal gelişmelerin baskı oluşturduğuna dikkat çeken Karakaş, yaklaşan talep dalgasıyla birlikte eylül ortasından itibaren satış hacimlerinde ve araç fiyatlarında kademeli bir hareketlilik beklediklerini kaydetti.

Karakaş, araç satın almayı veya filosunu yenilemeyi planlayan tüketicilere ise bu geçiş dönemini iyi değerlendirmeleri tavsiyesinde bulundu.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!