/ Ekonomi Haberleri / Kayıtlı istihdam büyütülüyor... Son 2 yılda 15 farklı sigorta prim teşviki uygulandı

Kayıtlı istihdam büyütülüyor... Son 2 yılda 15 farklı sigorta prim teşviki uygulandı

MANŞET
0

ANKARA (İGFA) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kayıtlı istihdamın artırılması ve çalışma hayatının güçlendirilmesine yönelik desteklerin sürdüğünü açıkladı.

15 FARKLI SİGORTA PRİM TEŞVİKİ Özellikle kadınlar, gençler ve engelli vatandaşlar başta olmak üzere dezavantajlı grupların işgücüne katılımını desteklemeye yönelik politikaların uygulandığını belirten Bakan Işıkhan, yatırım ortamının güçlendirilmesi ve kayıtlı istihdamın büyütülmesi amacıyla son iki yılda 15 farklı sigorta prim teşviki uygulandığını ifade etti.

Bu kapsamda sağlanan desteklerin büyüklüğüne ilişkin de bilgi veren Işıkhan, 2025 yılında 435,6 milyar lira, 2026 yılının ilk 5 ayında ise 180,8 milyar lira destek sağlandığını açıkladı. Bakan Işıkhan, kayıtlı istihdamı artıran ve çalışma hayatını güçlendiren politikaların devam edeceğini vurguladı.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!