/ Eğitim Haberleri / Sakarya'da ortaokul öğrencilerine akran zorbalığıyla mücadele eğitimi

Sakarya'da ortaokul öğrencilerine akran zorbalığıyla mücadele eğitimi

MANŞET
0

SAKARYA (İGFA) - Sakarya Büyükşehir Belediyesi, ortaokul öğrencilerine yönelik “Akran Zorbalığı ile Mücadele” çalışması gerçekleştirdi.

İki gün süren ve 270 öğrencinin katıldığı eğitimlerde öğrenciler; empati kurma, sağlıklı iletişim ve akran zorbalığının etkilerini tanıma konularında uygulamalı etkinliklerle bilinç kazandı.

Bu kapsamda Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Aile ve Çocuk Hizmetleri Şube Müdürlüğü tarafından ortaokul öğrencilerine yönelik “Akran Zorbalığı ile Mücadele” atölyesi düzenlendi.

Aile Danışmanı Tuğba Ayşe Aksoy tarafından gerçekleştirilen çalışmada, öğrencilerin akran zorbalığının etkilerini tanımaları, farklı bakış açıları geliştirmeleri ve empati kurma becerilerini güçlendirmeleri hedeflendi.

Sapanca Alaçam Ortaokulu öğrencilerinin katıldığı atölyede, Bilişsel Davranışçı Terapi (BDT) kapsamında “Felaketleştirme, Zihin Okuma, Etiketleme, Aşırı Genelleme ve Kişiselleştirme” gibi düşünce kalıpları ele alındı.

İki gün boyunca devam eden ve toplam 270 öğrencinin katılım sağladığı çalışmada, öğrenciler yalnızca dinleyici olarak kalmadı. Grup çalışmaları ve uygulamalı etkinliklerle sürece aktif olarak katılan öğrenciler, güvenli bir paylaşım ortamında duygu ve düşüncelerini ifade etme fırsatı buldu.

Eğitimlerle öğrencilerin akran ilişkilerinde sağlıklı iletişim kurmaları ve zorbalık karşısında farkındalık geliştirmeleri amaçlandı.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!