/ Eğitim Haberleri / Ağrı STEM eğitiminde Türkiye 4'üncüsü

Ağrı STEM eğitiminde Türkiye 4'üncüsü

MANŞET
0

Nihat AYDIN / AĞRI (İGFA) - Ağrı, Türkiye Ulusal STEM Eğitimi Çalıştayı'nda öğretmen katılımıyla dikkat çeken iller arasında yer aldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Abdulhaluk Çakan, çalıştayın teorik eğitimlerine Ağrı'dan 248 öğretmenin katıldığını ve kentin Türkiye genelinde dördüncü sırada bulunduğunu açıkladı.

Üç günlük çevrim içi teorik eğitimin tamamlanmasının ardından Ağrı merkez, Doğubayazıt ve Patnos ilçelerinde belirlenen çalışma merkezlerinde uygulamalı grup çalışmalarına geçildi.

ÖĞRETMENLER PROJELERİNİ PROTOTİPE DÖNÜŞTÜRÜYOR Mentor öğretmenlerin rehberliğinde yürütülen çalışmalarda bilim, teknoloji, mühendislik ve matematik disiplinleri bir araya getiriliyor.

Öğretmenler, günlük yaşamda karşılaşılan problemlere yenilikçi çözümler geliştirmek amacıyla proje fikirleri hazırlıyor. Bu fikirler, fiziksel ve dijital prototiplere dönüştürülerek uygulamalı eğitimlerle destekleniyor.

Çalıştay kapsamında ayrıca öğrencilerin problem çözme, eleştirel düşünme, yaratıcılık ve iş birliği becerilerini geliştirmeye yönelik öğrenme senaryoları oluşturuluyor.

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Abdulhaluk Çakan, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Edip Erdoğan ve YEĞİTEK Şube Müdürü Mehmet Zeki Kılıç ile birlikte Naci Gökçe Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen çalıştay faaliyetlerini yerinde inceledi.

Öğretmenlerle bir araya gelen Çakan, proje geliştirme ve prototip hazırlama süreçleri hakkında bilgi aldı.

Çalıştayın teorik eğitim aşamasına Ağrı'dan 248 öğretmenin katıldığını belirten Çakan, İstanbul, Antalya ve Ankara'nın ardından Ağrı'nın en fazla katılım sağlayan dördüncü il olduğunu ifade etti.

AĞRI MERKEZ, DOĞUBAYAZIT VE PATNOS'TA EŞ ZAMANLI ÇALIŞMALAR Çalıştayın uygulamalı eğitimleri üç farklı ilçedeki çalışma merkezlerinde yürütülüyor.

Öğretmenler, STEM yaklaşımını derslerine entegre edebilecekleri eğitim modelleri üzerinde çalışırken hazırladıkları projeleri somut ürünlere dönüştürme fırsatı buluyor.

Eğitim sürecinde geliştirilen öğrenme senaryolarıyla öğrencilerin yalnızca teorik bilgi edinmeleri değil, edindikleri bilgileri gerçek yaşam problemlerinin çözümünde kullanabilmeleri de hedefleniyor.

Ağrı'nın 248 öğretmenle Türkiye genelinde dördüncü sıraya yerleşmesi, ilde STEM eğitimine yönelik öğretmen katılımının ulaştığı düzeyi ortaya koydu.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!