/ Dünya Haberleri / Kremlin: Rusya, OPEC+ içinde kalmayı sürdürecek

Kremlin: Rusya, OPEC+ içinde kalmayı sürdürecek

MANŞET
0

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya’nın OPEC+ üyeliğinden ayrılmayı planlamadığını belirterek, yapının enerji piyasalarında istikrar sağladığını ifade etti.

ANKARA - BHA Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, başkent Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada, Rusya’nın OPEC+ üyeliğine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin OPEC ve OPEC+ üyeliklerinden ayrılma kararına değinen Peskov, bunun egemen bir tercih olduğunu belirterek saygı duyduklarını söyledi. BAE’nin enerji piyasalarında sorumlu bir yaklaşım sergileyeceğine dair açıklamalarını da olumlu karşıladıklarını ifade etti.

Rusya’nın OPEC+’dan ayrılıp ayrılmayacağına ilişkin soruya ise Peskov, böyle bir planlarının olmadığını vurgulayarak, söz konusu yapının enerji piyasalarındaki dalgalanmaları azaltarak istikrar sağladığını dile getirdi.

Öte yandan Peskov, Krasnodar bölgesine bağlı Tuapse kentindeki petrol rafinerisine yönelik insansız hava araçlarıyla düzenlenen saldırıya da değindi.

Saldırının Ukrayna kaynaklı olduğunu savunan Peskov, Vladimir Putin’in gelişmelere ilişkin yetkililerden bilgi aldığını ve durumun kontrol altına alınması için çalışmaların sürdüğünü aktardı.

Peskov ayrıca, 9 Mayıs Zafer Günü kapsamında düzenlenecek törende askeri araçların yer almayacağını belirterek, bunun güvenlik gerekçeleriyle alınmış bir karar olduğunu kaydetti.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!