/ Spor Haberleri / İstanbul Silivrikapı Spor Köyü Açıldı

İstanbul Silivrikapı Spor Köyü Açıldı

MANŞET
0

Silivrikapı Spor Köyü’nün açılış töreni, Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak'ın katılımıyla yapıldı.

İstanbul-BHA İstanbul’da Silivrikapı Spor Köyü’nün açılış töreninde konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, “Bu sahalardan yeni Ardalar, Kenanlar, Hakanlar çıkacak, biz buna inanıyoruz. Bu yetenekli gençleri takip edeceğiz.

Bütün ailelere söylüyoruz, çocuklarımızı mutlaka spora yönlendirelim. Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için spor tesislerine getirelim. Sporun keyfini çıkaralım.

Sporun iyileştirici gücünü hep beraber yaşayalım.” dedi.  Törene, Bakan Bak'ın yanı sıra İstanbul Valisi Davut Gül, Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Ali Düşmez ile vatandaşlar katıldı.

Fatih Belediyesinin gerçekleştirdiği etkinliklerin gösterimiyle başlayan törende açıklamada bulunan Bakan Dr. Osman Aşkın Bak, “Başkanımız Mehmet Ergün Turan çok güzel bir proje ortaya çıkardı. Gerçekten güzel bir tesis oldu. Fatih için güzel bir adım.

Herkesin gelebileceği, çocuklarını getirebileceği güzel bir ortam. Bizler şanslıyız, Sayın Cumhurbaşkanımızın sporun içinden gelmesi, sporu çok iyi bilmesi, amatör küme maçlarında oynamış olması ve onları çok iyi anlaması bizlere katkı sağlıyor.” ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin her yerinde tesisler yapıldığını vurgulayan Bakan Bak, şöyle devam etti: “Sayın Cumhurbaşkanımızın bize vermiş olduğu bir talimat var. 'Nerede boş yer görüyorsanız oraya spor tesisi yapacaksınız' demişti.

Biz de o talimatla Türkiye'nin dört bir yanında pek çok tesisi yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Sadece yapılan halı saha sayısı 4 bin küsur. 850 tane devam eden halı saha var. Şunu özellikle bütün ailelere söylüyoruz, çocuklarımızı mutlaka spora yönlendirelim.

Çocuklarımızı kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için spor tesislerine getirelim. Sporun keyfini çıkaralım. Sporun iyileştirici gücünü hep beraber yaşayalım. Spor gençlerimizin öz güvenini artırıyor.

Gençler takım sporlarıyla paylaşmayı ve toplumla diyalog halinde olmayı öğreniyor.” “Sporda güçlü Türkiye istiyoruz” Yeni projelerin de olduğunu aktaran Bakan Bak, şunları kaydetti: “Eski bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu'na da teşekkür ediyoruz, onun yatırımları vardı biz de bunu devam ettiriyoruz.

Burası 25 dönüm, artı 15 dönüm, civarıyla 50 dönümlük bir toplanma alanı aynı zamanda. Bir afet durumunda vatandaşların toplanabileceği de bir alan. Başkanımız burada stratejik düşündü. Heyecanlı ve coşkuluyuz. A Milli Futbol Takımı'mız 24 sene sonra Dünya Kupası'na katılacak.

Onlarla gurur duyuyoruz. Hep beraber destekleyeceğiz. Bu sahalardan yeni Ardalar, Kenanlar, Hakanlar çıkacak, biz buna inanıyoruz. Bu yetenekli gençleri takip edeceğiz. Hizmete devam ediyoruz. Spor tesisleri yapmaya devam ediyoruz. Fatih, spor ilçesi olma yolunda hızla devam ediyor.

Sur diplerini kötü manzaralardan kurtarıp spor tesislerine kavuşturan Ergün başkana teşekkür ediyoruz. Biz sporda güçlü Türkiye istiyoruz. Olimpiyat şampiyonları istiyoruz. Bu millete başarılar, şampiyonluklar yakışır.

Ömrümüz yettikçe Türk sporuna hizmet etmeye devam edeceğiz.” Kurdele kesiminin ardından hatıra fotoğrafı çektiren Bakan Bak, daha sonra çocuklarla halı sahada maç yaptı.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!