/ Spor Haberleri / Filenin Sultanları zirvede: Türkiye, VNL'de bir kez daha şampiyon

Filenin Sultanları zirvede: Türkiye, VNL'de bir kez daha şampiyon

MANŞET
0

A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2026 FIVB Milletler Ligi (VNL) finalinde dünya ikincisi Brezilya'yı 3-1 mağlup ederek tarihine bir şampiyonluk daha ekledi. Makau'da oynanan final mücadelesinde ortaya koyduğu etkili performansla kupaya uzanan ay-yıldızlı ekip, 2023'ün ardından organizasyonda ikinci kez zafere ulaştı.

ANKARA - BHA Çin'in Makau Özel İdari Bölgesi'ndeki East Asian Games Dome'da oynanan karşılaşmada ilk seti 25-23 kaybeden Filenin Sultanları, sonraki setlerde üstünlüğü ele aldı. Milli takım, 25-23, 26-24 ve 25-21'lik setlerle rakibini 3-1 mağlup ederek şampiyonluğunu ilan etti.

2018 yılından bu yana düzenlenen Voleybol Milletler Ligi finallerinde üst üste sekizinci kez yer alan Türkiye, organizasyonda ikinci kez şampiyon olmayı başardı. Daha önce 2023 yılında kupayı kaldıran milli takım, 2018'de gümüş, organizasyon tarihinde ise bir bronz madalya kazanmıştı.

Böylece Filenin Sultanları, VNL'deki toplam madalya sayısını dörde yükselterek turnuvanın en başarılı ekipleri arasındaki yerini sağlamlaştırdı.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!