/ Spor Haberleri / 5 yıllık hasret bitti: Erzurumspor yeniden Süper Lig'de

5 yıllık hasret bitti: Erzurumspor yeniden Süper Lig'de

MANŞET
0

Trendyol 1. Lig'in 36’ncı haftasında deplasmanda Bodrum FK ile 1-1 berabere kalan lider Erzurumspor, bitime iki hafta kala şampiyonluğu garantileyerek 5 yıl aradan sonra yeniden Süper Lig'e yükseldi.

MUĞLA-BHA Maçın ardından futbolcular, teknik heyet ve Erzurumsporlu taraftarlar büyük sevinç yaşadı. Karşılaşmaya hızlı başlayan konuk ekip, 4’üncü dakikada Mustafa Fettahoğlu’nun golüyle 1-0 öne geçti.

Rodriguez’in şutunda kaleciden dönen topu tamamlayan Mustafa Fettahoğlu, takımını deplasmanda avantajlı duruma getirdi. İlk yarıda her iki ekip de yakaladığı fırsatları değerlendiremezken, devre Erzurumspor’un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya baskılı başlayan ev sahibi Bodrum FK, 55’inci dakikada Ali Habeşoğlu’nun golüyle skoru 1-1’e getirdi. Berşan’ın ortasında savunmadan seken topu sert bir vuruşla ağlara gönderen Ali Habeşoğlu, takımına beraberliği kazandırdı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele 1-1 sona erdi.

Bu sonuçla puanını 79’a yükselten Erzurumspor, ligin bitimine iki hafta kala şampiyonluğu garantileyerek 2021 yılında veda ettiği Süper Lig’e yeniden yükselmeyi başardı.

Karşılaşmanın ardından deplasman tribününde yer alan Erzurumsporlu taraftarlar uzun süre tezahüratlar yaparak tarihi başarıyı kutladı. Öte yandan Bodrum FK da aldığı bu sonuçla Play-Off’a kalmayı garantiledi.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!