/ Siyaset / SİYASAM açılışı yapıldı, Yavaş katıldı: Ön seçimde diğer seçenekler her zaman gündemde

SİYASAM açılışı yapıldı, Yavaş katıldı: Ön seçimde diğer seçenekler her zaman gündemde

MANŞET
0

Siyaset Araştırma Merkezi (SİYASAM) açılışını Ankara'da bir otelde gerçekleştirdi. Açılışa, İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birçok siyasi temsilci katıldı. Yavaş, program öncesinde basın mensuplarının CHP'deki ön seçime dair sorularını da yanıtladı.

NİSA NUR BACAK/ANKARA-BHA Siyaset Araştırma Merkezi (SİYASAM) açılışını Ankara'da bir otelde gerçekleştirdi.

Açılışa İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, İYİ Parti Grup Başkanvekili Buğra Kavuncu, Balıkesir Milletvekili Turhan Çömez, Çeşitli ülkelerin büyükelçi temsilcileri, AK Parti ve CHP parti temsilcileri de katıldı.  Program öncesinde basın mensuplarının sorulaırnı yanıtlayan Mansur Yavaş, ön seçimle ilgili “Ben bu konulardaki açıklamalarımı yaptım; ‘Ön seçim hayırlı olsun’ dedim.

Onun haricinde söyleyecek bir şeyimiz yok, izliyoruz. Masadaki diğer seçenekler her zaman gündemdedir; o kadar söyleyeceğim” şeklinde cevap verdi.  Ardından bir gazeteci “CHP’nin de toplantısı vardı, neden bu toplantıyı tercihi ettiniz?” diye soru yöneltti.

Yavaş "provakatif" bulduğu soruya, “Özel bir sebebi olması mı lazım? Bu biraz provoke bir soru. Bu toplantı daha önceden belli olmuştu buraya katıldım, 20 dakika sonra ayrılacağım.

Sosyal Demokrat Belediyecilik Eşgüdüm Konseyi (SODEMBEK) diye Cumhuriyet Halk Partisi kuruluşunun saat 15.00'teki toplantısı var, biz de ona yetişeceğiz” cevabını verdi.  SİYASAM Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Cenk Özatıcı açılış konuşmalarını yaptı.

Türkiye'nin önünde duran hantallıkları tedavi etmeden ilerleyemeyeceğin altını çizen Özatıcı, "Türkiye'nin başlıca kronik rahatsızlığı yolsuzluk, adam kayırma, kabiliyet ve liyakat yerine sadakat ve itaatın tercih edilmesi" dedi.

Özatıcı, SİYASAM'ı kurma sebeplerinin diğer kuruluşlardan farklı olarak bu kısır dengeyi bozmak istediklerini ve bu dizene mahkum ve mecbur olmadıklarını ifade etti.  Son açılış konuşmasını yapan Enstitü Başkanı Bekir Ali Yüksel, gençlerin siyasette yer bulamadığını ve bunun için gençlere seslendiği bir konuşma yaptı.

Türkiye'nin iç ve dış politikasına yönelik de ifadeler kullanan Yüksel, "Dış politika iç politikanın devamıdır. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'Esas olan iç cephedir, iç cephe ne kadar kuvvetliyse devlet o kadar kuvvetli olur' demiştir. Başka Türkiye de başka vatanımız da yok." dedi. Program, Prof. Dr.

Yelda Ongun, Prof. Dr. Barış Doster ve Prof. Dr. Hasan Ünal'ın gerçekleştirdiği sunumla son buldu. 

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Çok Yakında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!