/ Siyaset Haberleri / Özgür Özel: Cesaretiniz varsa çıkın karşımıza... Sandıkta nefes var

Özgür Özel: Cesaretiniz varsa çıkın karşımıza... Sandıkta nefes var

MANŞET
0

ANKARA (İGFA) - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada erken seçim ve ara seçim taleplerini yineledi. Özel, CHP’nin seçim talebinin parti çıkarından ziyade “milletin sesi” olduğunu belirterek, “Bu seçimi kendi için değil, millet için istiyoruz.

Bu milletin gerçek duygularını ve beklentisini ortaya koymak istiyoruz” ifadelerini kullandı. Muhalefet partileriyle yapılan görüşmelere de değinen Özel, birçok siyasi partinin anayasal çerçevede seçimlere hazır olduğunu ve seçim talebine destek verdiğini söyledi.

“İKTİDAR SEÇİMDEN KAÇIYOR” ELEŞTİRİSİ Özel, iktidarın ara seçim ve erken seçim taleplerine karşı tutumunu eleştirerek, geçmişte farklı siyasi liderlerin seçim süreçlerinden kaçmadığını savundu. “Demirel’in, Ecevit’in, Erbakan’ın kaçmadığı seçimden bugün kaçan bir iktidarla karşı karşıyayız” dedi.

Parlamenter sistemde geçmişte kullanılan gensoru mekanizmasının kaldırılmasına da değinen Özel, mevcut sistemde denetim mekanizmalarının zayıflatıldığını ifade etti.

“SANDIK MİLLETİN NEFESİDİR” Konuşmasında sert ifadeler kullanan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, sandığın demokrasinin temel unsuru olduğunu vurgulayarak, “Türkiye ne zaman sıkışmışsa sandıkta nefes almıştır. Millet artık sözünü sandıkta söylemek istiyor” dedi.

Özel, ara seçimin anayasal bir zorunluluk olduğunu savunarak, bu sürecin geciktirilmeden işletilmesi gerektiğini ifade etti. Konuşmasının sonunda iktidara seslenen Özel, “Hodri meydan, cesaretiniz varsa çıkın karşımıza” diyerek erken seçim çağrısını yineledi.

Özel ayrıca, CHP’nin kararlılıkla yoluna devam edeceğini belirterek, “Gerekirse başımızı veririz ama boyun eğmeyiz” ifadelerini kullandı.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!