/ Siyaset Haberleri / CHP'de olağanüstü kurultay için mahkemeye başvuru hazırlığı

CHP'de olağanüstü kurultay için mahkemeye başvuru hazırlığı

MANŞET
0

CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, CHP Grup Başkanı Özgür Özel adına olağanüstü kurultay sürecine ilişkin yarın sulh hukuk mahkemesine başvuracaklarını açıkladı. Başvuruda kurultay yapılması ve çağrı heyeti oluşturulması talep edilecek.

ANKARA - BHA TBMM'de basın toplantısı düzenleyen CHP İstanbul Milletvekili Zeynel Emre, olağanüstü kurultay sürecinin başlatılması amacıyla yarın sulh hukuk mahkemesine başvuracaklarını belirtti.

Başvuruda, olağanüstü kurultay kararı alınması ve çağrı heyeti oluşturulmasının talep edileceğini söyledi. Emre, Parti Meclisi'nde Özgür Özel'e yakın üyelerin istifalarının ardından üye sayısının 30'un altına düştüğünün tespit edilmesi amacıyla mahkemeye ayrı bir başvuru daha yapılacağını açıkladı.

Çağrı heyetinin yalnızca partiyi kurultaya götürmekle görevli olacağını belirten Emre, bu yapının kayyum olarak değerlendirilmemesi gerektiğini ve üyelerine maaş ödenmeyeceğini ifade etti.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!