/ Siyaset Haberleri / CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol tutuklandı

CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol tutuklandı

MANŞET
0

ANKARA (İGFA) - İzmir Cumhuriyet Başsavcılığınca, İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İZBETON AŞ üzerinden yapılan usulsüzlüklere ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 9 şüphelinin jandarmadaki işlemleri sonrasında sevk edildikleri adli makamlarca tutuklandı.

Zimmet ve kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği suçlarından tutuklanmaları talebiyle nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen şüphelilerle ilgili tutuklama kararı çıktı.

Bu arada Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da, CHP Ankara İl Başkanı Ümit Erkol’un tutuklanmasına ilişkin yaptığı paylaşımda, Erkol hakkında verilen tutuklama kararının “hukuki gerekçelerle açıklanamayacağını” savundu. Ankara İl Başkanımız Ümit Erkol’un tutuklandığı haberini aldık.

İl Başkanımız adresi belli görevi ortada, kamuoyunun gözü önünde bir isim…Kaçma şüphesi yok, delil karartma ihtimali yok. Buna rağmen tutuklama kararı veriliyorsa, burada hukuktan söz edilemez.

Çünkü hukukun… Yavaş, açıklamasında, kaçma şüphesi ya da delil karartma ihtimali bulunmadığını belirttiği Erkol için tutuklama kararı verilmesini eleştirerek, yargı süreçlerinin ölçülü ve adil şekilde yürütülmesi gerektiğini kaydetti.

Açıklamasında yargılamaya karşı olmadıklarını ancak “ölçüsüzlük ve keyfilik” olarak nitelendirdiği uygulamalara karşı durduklarını belirten Yavaş, bu tür kararların ileride daha büyük adalet sorunlarına yol açabileceği uyarısında bulundu.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!