MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM’deki grup toplantısında yaptığı konuşmada, okullarda düzenlenen Ramazan etkinliklerine yönelik eleştirilere tepki gösterdi. Bahçeli, Milli Eğitim Bakanlığının yayımladığı genelgeye destek verdiğini belirterek, “Bu genelgenin neresi yanlıştır? Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında Ramazan ayı etkinlikleri konulu genelgeyi sonuna kadar destekliyorum.” ifadelerini kullandı.
Milli Eğitim Bakanlığının 12 Şubat 2026 tarihinde yayımladığı Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamındaki Ramazan Ayı etkinlikleri konulu genelge, Bahçeli tarafından yerinde bir adım olarak değerlendirildi. Bahçeli, çocukların milli ve manevi değerlerle yetiştirilmesinin hayati önemine dikkat çekti.
Ramazan ayının dayanışma ve yardımlaşma duygularını pekiştirdiğinin altını çizen Bahçeli, yeni nesillere bu değerlerin aktarılmasının belirleyici bir rol oynadığını dile getirdi. Genelgenin erdem, değer ve eylem çerçevesini esas aldığını belirten Bahçeli, öğrencilerin paylaşma bilincini geliştirmesi, ihtiyaç sahiplerine yardım konusunda farkındalık kazanması ve dayanışma duygularının güçlendirilmesinin hedeflendiğini ifade etti.
Türkiye'de gericilik veya şeriatçı bir kuşatma olduğu yönündeki iddiaları gerçeği yansıtmadığını söyleyen Bahçeli, laiklik vurgusuyla yayımlanan bir bildiriye de tepki gösterdi. Söz konusu metni imzalayan 168 kişiye yönelik eleştirilerde bulunan Bahçeli, Terörsüz Türkiye hedefine de yer vererek, silah bırakma ve örgütün feshi sürecine ilişkin yasal düzenlemelerin çerçevesinin çizilmesi gerektiğini vurguladı.
Bölgesel gelişmelere de değinen Bahçeli, Orta Doğu'da artan gerilimlere işaret ederek, ABD ile İran arasında yaşanabilecek bir çatışmanın geniş çaplı sonuçlar doğurabileceğini dile getirdi. Türkiye'nin iç birliğini güçlendirmesi gerektiğini belirten Bahçeli, dış tehditler karşısında milli dayanışmanın hayati önemine dikkat çekti.
Kayyum uygulamalarının demokrasi sınırları içinde yeniden değerlendirilmesi gerektiğini ifade eden Bahçeli, Türkiye'nin güvenliğinin en yüksek hassasiyetleri olduğunu kaydetti. Türkiye'nin bölgesinde mazlumlar için güven kaynağı olduğunu belirten Bahçeli, milli birlik ve bütünlüğün korunmasının öncelikli hedef olduğunu sözlerine ekledi.





Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!