/ Gündem Haberleri / Turizm güvenliğini bozanlara darbe

Turizm güvenliğini bozanlara darbe

MANŞET
0

ANKARA (İGFA) - Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, İçişleri Bakanlığı ile koordinasyon içerisinde Türkiye’yi ziyaret eden turistlerin ve vatandaşların huzur ve güvenliğini korumak için çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü ifade eden Bakan Gürlek, Türkiye’nin turizmdeki güçlü marka değerini daha ileri taşımayı hedeflediklerini kaydetti.

Bakan Gürlek, Cumhuriyet başsavcılıklarının koordinasyonunda jandarma ve polis ekiplerince haziran, temmuz ve ağustos aylarında 16 ilde yürütülen çalışmaların sonuçlarına ilişkin şunları kaydetti: “Haziran, temmuz ve ağustos aylarında 16 ilimizde turizm güvenliğini tehdit eden 164 olay ve soruşturmada 323 şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.

106 şüpheli tutuklandı, 56 şüpheli hakkında adli kontrol tedbiri uygulandı” “TÜRKİYE GÜVENLİ BİR TURİZM ÜLKESİDİR; ÖYLE KALMASI İÇİN GEREKEN HER ADIMI ATMAYA KARARLILIKLA DEVAM EDECEĞİZ” Çalışmalarda görev alan Cumhuriyet başsavcılıkları ile emniyet ve jandarma teşkilatlarının ilgili birimlerine teşekkür eden Bakan Gürlek, “Bu çalışmalarda emeği geçen Cumhuriyet başsavcılıklarımıza, emniyet ve jandarma teşkilatlarımızın ilgili birimlerine ve tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum.

Türkiye güvenli bir turizm ülkesidir; öyle kalması için gereken her adımı atmaya kararlılıkla devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Bakan Gürlek’in paylaştığı verilere göre, turizm dolandırıcılığı, hanutçuluk ve haksız ticari kazanç eylemleri kapsamında 71 şüpheli hakkında işlem yapıldı, bunlardan 20’si tutuklandı. Şiddet, tehdit, yağma ve zorbalık eylemleri kapsamında 175 şüpheli hakkında işlem yapılırken, 43 şüpheli tutuklandı.

Turistlerin malvarlığına yönelik suçlar nedeniyle 62 şüpheli hakkında işlem yapıldı, 40 şüpheli tutuklandı.

Ayrımcılık, özel hayatın ihlali, inanç özgürlüğüne ve toplumsal değerlere yönelik eylemler ile kamu düzenini ve turizm güvenliğini zedeleyen diğer suçlar kapsamında ise 15 şüpheli hakkında işlem yapıldı, bunlardan 3’ü tutuklandı.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!