/ Gündem Haberleri / Vektörle mücadelede dijital dönem

Vektörle mücadelede dijital dönem

MANŞET
0

MERSİN (İGFA) - Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Vektörle Mücadele Hizmetleri Şube Müdürü Sadık Eker, sistemin sahada yapılan tüm uygulamaların tek merkezden izlenebilmesine imkân sağladığını belirtti.

Büyükşehir tarafından 13 ilçede yürütülen vektörle mücadele çalışmalarında, dijital altyapıyla desteklenen bu sistem sayesinde saha uygulamaları ve denetim mekanizmalarının çok daha etkin bir şekilde yürütüldüğünü vurgulayan Eker, “Temel amacımız yaptığımız çalışmaları yakından izleyebilmek, raporlayabilmek ve yönetimde bunları uygun bir şekilde denetleyebilmek.

Bu çalışmaların, istatistiki veriler ve raporlarla yönetime fayda sağlamasını hedefliyoruz. Çünkü sahada yapılan çalışmaların detaylarını sistem üzerinden görebiliyoruz. Geçmişe dönük, günlük veya anlık bilgiler alabiliyoruz” ifadelerini kullandı.

‘CBS Tabanlı Vektörle Mücadele Sistemi’ sayesinde ekiplerin mobil uygulama aracılığıyla, sahada gerçekleştirdiği çalışmaları koordinat bilgileriyle birlikte merkeze aktardığını sözlerine ekleyen Eker, “Sahada çalışan her personelimizde, sisteme entegre olan aplikasyonun bulunduğu mobil telefon var.

Bu aplikasyon üzerinden, yaptığı çalışmanın detaylarını fotoğraf ve video alarak sisteme yüklüyor. Girdiği veriyi onayladığı anda, koordinat tabanlı veri işlenmiş şekilde sistem üzerinden önümüze geliyor” dedi.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!