/ Gündem / Üç ilde eş zamanlı baskın: 21 gözaltı, 12 tutuklama

Üç ilde eş zamanlı baskın: 21 gözaltı, 12 tutuklama

MANŞET
0

Diyarbakır merkezli operasyonda 21 gözaltı, 12 tutuklama! Uyuşturucu ve silahlı saldırılarla bağlantılı suç örgütü çökertildi.

DİYARBAKIR-BHA Diyarbakır merkezli üç ilde, organize suç örgütüne yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 21 şüpheliden 12’si tutuklandı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince, elebaşılığını F.P’nin yaptığı silahlı organize suç örgütüne yönelik çalışma yürütüldü.

Şüphelilerin, kent genelinde aralarında çocukların da bulunduğu kişilere uyuşturucu sattıkları, "kasten öldürmeye teşebbüs", "kasten yaralama" ve "yağma" gibi suçlara karıştıkları, ticari anlaşmazlıklarda tahsilat yaparak gelir sağladıkları, mağdurları tehdit ederek şikayetlerinden vazgeçirmeye çalıştıkları tespit edildi.

Ayrıca, bölgedeki diğer suç örgütleriyle silahlı çatışmalara girdikleri, iş yerleri ve konutlara yönelik silahlı saldırılar düzenledikleri belirlendi. Bu kapsamda Diyarbakır, Mersin ve Aydın’da eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, örgüt elebaşı F.P’nin de aralarında bulunduğu 21 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda çeşitli miktarlarda uyuşturucu, eylemlerde kullanıldığı belirlenen 8 ruhsatsız tabanca ve çok sayıda fişek ele geçirildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden 12’si tutuklandı, 9’u ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Çok Yakında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!