/ Gündem / Türkiye, Karadeniz’de ikinci yüzer üretim platformunu devreye alıyor

Türkiye, Karadeniz’de ikinci yüzer üretim platformunu devreye alıyor

MANŞET
0

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Türkiye’nin enerji filosunu güçlendirmeye yönelik önemli bir adım daha attığını duyurdu. Sakarya Gaz Sahası geliştirme çalışmalarında kullanılacak yeni platformun inşası başladı.

ANKARA-BHA Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Türkiye’nin enerji filosunu güçlendirmeye yönelik önemli bir adım daha attığını duyurdu.

Yapılan açıklamada, Karadeniz’deki Sakarya Gaz Sahası geliştirme çalışmalarının Faz-III aşamasına geçiş sürecinde, Çin menşeli bir firma ile yapılan anlaşma doğrultusunda ikinci yüzer üretim platformunun (FPU) inşasına başlandığı belirtildi.

İletişim Başkanlığı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadelere yer verdi: “Türkiye, enerji filosunu genişletmeye devam ediyor. Karadeniz’de ikinci yüzer üretim platformumuz ile ülkemizin enerjide tam bağımsızlık hedefine emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz.”

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Çok Yakında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!