/ Gündem Haberleri / Turizm parkurlarında sistem değişti... Parkur alanları Bakanlığa tahsis edilebilecek

Turizm parkurlarında sistem değişti... Parkur alanları Bakanlığa tahsis edilebilecek

MANŞET
0

ANKARA (İGFA) - Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından hazırlanan Turizm Amaçlı Sportif Faaliyet Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Turizm amaçlı sportif faaliyet yönetmeliğinde değişiklikle, parkur alanları ve irtibat noktalarına yeni düzenleme yapıldı.

Yönetmelikle, Kıyı Kanunu ve ilgili uygulama yönetmeliği ile onaylı imar planı hükümlerine uygun olmak şartıyla, Bakanlıkça talep edilen parkur alanları ve irtibat noktaları Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından Kültür ve Turizm Bakanlığı’na tahsis edilebilecek.

KİRAYA VERME PROTOKOL İLE YAPILABİLECEK Söz konusu alanların, gerekli görülmesi halinde hasılat ve/veya gelirden pay alınması suretiyle, Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın merkez teşkilatı, döner sermaye işletmesi merkez müdürlüğü ile bağlı, ilgili ve ilişkili kurum, kuruluş ve iştiraklerine protokol yoluyla kiraya verilebilmesine de imkan tanındı.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!