/ Gündem Haberleri / Trabzon’da Engelliler Haftası'na özel etkinlik yapıldı

Trabzon’da Engelliler Haftası'na özel etkinlik yapıldı

MANŞET
0

TRABZON (İGFA) - Trabzon Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Çilekli Düşler Köyü Yaşam Merkezi’nde, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında etkinlik düzenlendi.

Özel gereksinimli çocukların yanı sıra Ahmet Saka İlkokulu ve İsmetpaşa İlkokulu kaynaştırma sınıfı öğrencilerinin de katıldığı programda çocuklar gün boyunca hem eğlendi hem de sosyal, bilişsel ve fiziksel gelişimlerini destekleyen çeşitli etkinliklere katılma imkanı buldu.

Program kapsamında gerçekleştirilen atölye çalışmalarında çocuklar ebru sanatı, rüzgar gülü yapımı ve kodlama etkinlikleriyle keyifli vakit geçirdi.

ÇOCUKLARIN GELİŞİMİNE KATKI Ayrıca geleneksel çocuk oyunları, yüz boyama etkinlikleri ve hareket temelli uygulamalarla çocukların sosyal etkileşimlerinin güçlendirilmesi hedeflendi.

Fen ve farkındalık etkinlikleri kapsamında çocuklar merkez bünyesindeki hayvanları inceleme fırsatı bulurken, itfaiye alanında gerçekleştirilen etkinliklerle güvenlik ve bilinçlendirme çalışmaları yapıldı.

Gün boyunca çocuklar parkur alanında serbest zaman etkinlikleriyle enerjilerini doyasıya kullanma imkanı buldu. Etkinlik sonunda çocuklara çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada, “Engelli bireylerimizin ve tüm çocuklarımızın sosyal hayata daha aktif katılımını destekleyen, kapsayıcı ve eğitici etkinlikler düzenlemeye devam edeceğiz.

Bu tür programların çocuklarımızın gelişimine sağladığı katkıyı son derece önemsiyor, emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” denildi.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!