/ Gündem / TPAO, Hazar Denizi’ndeki Şafak-Asiman sahasına ortak oluyor

TPAO, Hazar Denizi’ndeki Şafak-Asiman sahasına ortak oluyor

MANŞET
0

Enerji Bakanı Alparslan Bayraktar, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı’nın Azerbaycan açıklarındaki Şafak-Asiman Doğalgaz Sahası’na yüzde 30 payla ortak olacağını açıkladı. Ortaklık anlaşması SOCAR ve BP ile yapılacak.

ANKARA-BHA Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), Hazar Denizi’nin Azerbaycan’a ait kısmında bulunan Şafak-Asiman Doğalgaz Sahası’na yüzde 30 payla ortak oluyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Bakü’de düzenlenen 30.

Hazar Petrol ve Doğalgaz Fuarı kapsamında yaptığı açıklamada, anlaşmanın SOCAR ve BP ile birlikte imzalanacağını belirtti. Bayraktar, Azerbaycan temasları kapsamında Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’le bir araya geldiklerini ve görüşmelerin verimli geçtiğini söyledi.

“TPAO, Şafak-Asiman Doğalgaz Sahası’na ortak olarak giriyor. İnşallah burada bunun anlaşmasını yapacağız. Yüzde 30 pay aldık. Ortaklarımız Azerbaycan Devlet Petrol Şirketi SOCAR ve British Petroleum (BP). Bu sahada da üretimi başlatmayı hedefliyoruz,” dedi.

TPAO’nun Azerbaycan’daki faaliyetlerinin giderek arttığını vurgulayan Bayraktar, “Başka sahalarla ilgili de görüşmelerimiz sürüyor. Özellikle Hazar Denizi’ndeki çalışmalarımızı daha da yoğunlaştırarak devam ettireceğiz,” ifadelerini kullandı.

Türkiye ile Azerbaycan arasındaki enerji projelerinin sadece iki ülkeye değil, Avrupa'nın enerji arz güvenliğine de katkı sunduğunu söyleyen Bayraktar, “Avrupa’ya farklı kaynaklardan doğalgaz iletimine yönelik projelerde yeni gelişmeler olacak” diye konuştu.

Bayraktar ayrıca, Azerbaycan’ın yenilenebilir enerjiye yaptığı yatırımları da gündeme getirerek, Nahçıvan’da üretilecek yenilenebilir enerjinin Türkiye’ye, oradan da Avrupa’ya ulaştırılması için yeni projeler üzerinde çalışıldığını kaydetti.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Çok Yakında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!