/ Gündem Haberleri / Siverek’teki okul saldırısında 1 gözaltı, 4 yönetici görevden alındı

Siverek’teki okul saldırısında 1 gözaltı, 4 yönetici görevden alındı

MANŞET
0

Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde bir lisede meydana gelen silahlı saldırıya ilişkin soruşturma sürerken, olayla bağlantılı 1 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

ŞANLIURFA-BHA Soruşturma kapsamında 4 yönetici de görevlerinden uzaklaştırıldı. Şanlıurfa Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, Ahmet Koyuncu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde okulun eski öğrencisi Ö.K. tarafından düzenlenen silahlı saldırıda yaralanan 16 kişiden 7’si taburcu edildi.

Yaralılardan 3’ünün durumunun ağır olduğu, 9 kişinin ise Şanlıurfa’daki hastanelerde tedavisinin sürdüğü belirtildi. Olay sonrası sağlık ekiplerinin hızlı müdahalesiyle yaralılar çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Yetkililer, ağır yaralı 3 kişinin tedavisinin yoğun bakımda devam ettiğini, diğer yaralıların ise gözetim altında tutulduğunu ifade etti. Valilik, yaralıların sağlık durumlarının yakından takip edildiğini ve gerekli tüm sağlık hizmetlerinin sağlandığını bildirdi.

Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Olayın aydınlatılması için Siverek Cumhuriyet Başsavcılığımız tarafından başlatılan adli soruşturma kapsamında 1 şüpheli yakalanarak gözaltına alınmıştır. Adli soruşturma kapsamlı ve çok yönlü olarak sürdürülmektedir.

Olayın idari yönden soruşturulması amacıyla valiliğimizin talebi üzerine Milli Eğitim Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığı (Emniyet Genel Müdürlüğü) tarafından müfettiş görevlendirilmiştir.

Ayrıca soruşturma aşamalarının sağlıklı olarak yürütülmesini teminen 2 ilçe emniyet müdürlüğü ve 2 ilçe milli eğitim müdürlüğü yöneticisi görevlerinden uzaklaştırılmıştır. Soruşturma süreçleri bakanlıklarımız ve valiliğimiz tarafından yakından takip edilmektedir."

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!