/ Gündem / Sınırda VIP Kaçakçılık

Sınırda VIP Kaçakçılık

MANŞET
0

Romanya’da yakalanıp Türkiye’ye getirilen çete lideri Mehmet Kurtoğlu, firarını adım adım anlattı. Bagajda gizlendiği cipin sınırı geçtiği görüntüler de ortaya çıktı.

Organize suç örgütü Casperların yöneticilerinden Emmi lakaplı Mehmet Kurtoğlu, diplomatik plakalı araçla Türkiye’den kaçtığını itiraf etmesiyle başlayan soruşturma devam ediyor.

Kurtoğlu, yurt dışına kaçtıktan sonra Romanya’da yakalandı ve Romanya makamlarınca Bulgaristan’a teslim edilerek Kapıkule Sınır Kapısı’ndan Türkiye’ye deport edildi. İstanbul’dan Edirne’ye gizli sevk edilen Kurtoğlu, emniyette verdiği ifadede kaçış sürecini anlattı.

Kurtoğlu, korsan taksiyle Edirne’ye getirildiğini, bir apart otelde konakladığını ve sonra Edirne Yeni Sanayi Sitesi’ndeki bir oto yıkama işletmesine götürüldüğünü söyledi.

İddialara göre, Kurtoğlu ve üç kişi, Vietnam Sosyalist Cumhuriyeti İstanbul Başkonsolosluğu’na ait diplomatik plakalı aracın bagajına bindirilerek sınırdan çıkarıldı. Güvenlik kameraları incelendi ve aracın diplomatik plakalı olduğu tespit edildi.

Aracın Kapıkule üzerinden Bulgaristan’a ve Pazarkule Gümrük Kapısı’ndan Yunanistan’a giriş-çıkış yaptığı belirlendi. Soruşturmada, Kurtoğlu’nu İstanbul’dan Edirne’ye getiren korsan taksici ve sınır dışına çıkarılmasına yardım ettiği öne sürülen şüpheliler gözaltına alındı.

Şüphelilerin diplomatik dokunulmazlıktan yararlanılarak gerçekleştirildiği iddia edilen organizasyonda aktif rol oynadıkları ileri sürülüyor. Emniyetteki işlemlerin ardından zanlılar tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Olayın diplomatik boyutu araştırılıyor ve ilgili konsolosluk aracı ve görevli personel hakkında idari ve adli inceleme başlatıldı.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Çok Yakında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!