/ Gündem / Sınır kapıları ve havalimanlarında uyuşturucuya darbe

Sınır kapıları ve havalimanlarında uyuşturucuya darbe

MANŞET
0

Ticaret Bakanlığına bağlı Gümrükler Muhafaza ekipleri, uyuşturucu kaçakçılığıyla mücadele kapsamında yılın ilk günlerinden itibaren ülke genelinde yürüttükleri operasyonlarda önemli miktarda uyuşturucu madde ele geçirdi.

ANKARA - BHA Gürbulak, Edirne, Kapıköy, Hamzabeyli ve İpsala Gümrük Kapıları ile Mersin Limanı, İstanbul ve Antalya Havalimanlarında gerçekleştirilen operasyonlarda; toplam piyasa değeri 1 milyar 697 milyon TL olan uyuşturucu maddeler yakalandı.

Ele geçirilen uyuşturucuların tamamının imha edildiği bildirildi. Operasyonlar kapsamında 378,9 kilogram esrar, 117,4 kilogram sentetik hap, 225,5 kilogram metamfetamin, 280 bin adet metadon hap, 7,6 kilogram afyon sakızı ve 3,1 kilogram kokain ele geçirildi.

Yakalamaların, etkin risk analizi ve hedefleme çalışmaları doğrultusunda gerçekleştirildiği belirtildi. Riskli olarak değerlendirilen taşıtlar ve gönderiler; X-Ray ve diğer temassız kontrol sistemlerinin yanı sıra narkotik dedektör köpeklerin katılımıyla titizlikle incelendi.

Bu sayede uyuşturucu maddelerin yurda sokulmasının önüne geçildi. Ticaret Bakanlığı, Gümrükler Muhafaza Teşkilatının uyuşturucu kaçakçılığı ve organize suçlarla mücadelesini kararlılıkla sürdürdüğünü vurguladı.

Açıklamada, teşkilatın 2025 yılı boyunca toplam 33,6 ton uyuşturucu madde ve 44,9 milyar TL değerinde yakalamaya imza attığı hatırlatılarak, mücadelenin kesintisiz şekilde devam edeceği ifade edildi.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Çok Yakında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!