/ Gündem Haberleri / RİBEGEM’den gençlere değerler paneli: “İnsanın Pusulası”

RİBEGEM’den gençlere değerler paneli: “İnsanın Pusulası”

MANŞET
0

Rize Belediyesi Gençlik Merkezi ve Bilgi Evi (RİBEGEM) tarafından Rize Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Fen Lisesi’nde gençlere yönelik “İnsanın Pusulası” adlı panel düzenlendi.

RİZE-BHA Öğrencilerin yoğun ilgi gösterdiği etkinlikte, insanın varoluşu, değerler sistemi ve ahlaki sorumluluklar üzerine önemli başlıklar ele alındı. Panelin moderatörlüğünü Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden Doç. Dr. İlyas Yıldırım üstlenirken, konuşmacı olarak Dr.

Muhammet Hanefi Suluoğlu ve Dr. Abdulrahman Acer sunum gerçekleştirdi. Katılımcılar, gençlerin manevi gelişimine katkı sunmayı hedefleyen panelde insanın temel özellikleri, inanç ve değerler sistemi üzerine değerlendirmelerde bulundu.

Panelde; “İnsan Neyle İnsandır?” başlığı altında insanı diğer canlılardan ayıran özellikler ele alınırken, “Tanrı’nın Varlığı ve İnsanla Kurduğu İletişim” konusu çerçevesinde bu iletişimin Kur’an-ı Kerim ile nasıl gerçekleştiği anlatıldı.

Ayrıca, Tanrı-insan ilişkisinin kulluk bilinci, insan-insan ilişkisinin ahlak ve adalet, insan-tabiat ilişkisinin ise emanet şuuru temelinde değerlendirilmesi gerektiği vurgulandı. Sunumların ardından öğrenciler, merak ettikleri konulara ilişkin sorularını konuşmacılara yöneltme fırsatı buldu.

Panel, günün anısına katılımcılara hediye takdimi yapılmasıyla sona erdi.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!