/ Gündem Haberleri / Ordu’da sıfır atık çalıştayı düzenlenecek

Ordu’da sıfır atık çalıştayı düzenlenecek

MANŞET
0

ORDU (İGFA) - Ordu Üniversitesi Tıp Fakültesi Morfoloji Binası Fuaye Alanı’nda düzenlenecek çalıştay, 13 Ekim Salı günü saat 09.30’da başlayacak.

Çalıştayda kaynakların verimli kullanılması, israfın önlenmesi, atıkların etkin yönetimi, doğal varlıkların korunması, iklim değişikliğiyle mücadele, döngüsel ekonomi ve sürdürülebilir çevre yönetimi gibi önemli başlıklar değerlendirilecek.

Sıfır Atık Vakfı koordinasyonunda gerçekleştirilecek programda, Ordu’nun çevre, iklim ve sürdürülebilirlik alanındaki önceliklerinin ortak akıl anlayışıyla ele alınması hedefleniyor.

Yerel ihtiyaçların belirlenmesi, çözüm önerilerinin geliştirilmesi ve sürdürülebilir çevre politikalarına katkı sunulması da çalıştayın amaçları arasında yer alıyor. PROTOKOL ÜYELERİNİN KATILIMI BEKLENİYOR Ordu Sıfır Atık Çalıştayı’na Ordu Valisi Muammer Erol, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr.

Mehmet Hilmi Güler, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Orhan Baş ve Sıfır Atık Vakfı Genel Müdürü Mustafa Erdağı’nın katılması bekleniyor.

SÜRDÜRÜLEBİLİR GELECEK İÇİN ORTAK ÇÖZÜMLER Çalıştayın, Ordu’da sıfır atık bilincinin yaygınlaştırılmasına, çevre ve iklim değişikliği alanındaki çalışmaların geliştirilmesine ve doğal kaynakların daha verimli kullanılmasına katkı sağlaması amaçlanıyor.

Programda ortaya konulacak görüş ve önerilerin, yerelden ulusala uzanan çevre politikalarına katkı sunması hedefleniyor.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!