/ Gündem / Ömer Çelik’ten Netanyahu’ya tepki: Tarihin vicdanı tarafından mahkum edilmiş biridir

Ömer Çelik’ten Netanyahu’ya tepki: Tarihin vicdanı tarafından mahkum edilmiş biridir

MANŞET
0

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun 1915 olaylarına ilişkin açıklamalarına sert sözlerle karşılık verdi. Çelik, sosyal medya hesabından yaptığı değerlendirmede Netanyahu’yu “soykırımcı” olarak niteleyerek, tarihin vicdanı tarafından mahkum edildiğini söyledi.

ANKARA - BHA Çelik, “Soykırım şebekesinin başındaki Netanyahu, 1915 olaylarıyla ilgili sözleriyle siyasi yalanlarına bir yenisini daha eklemiştir. Tarih, hukuk ve insanlık vicdanı önünde soykırım suçundan yargılanması gereken birinin söylediği her şeyin yalan olduğu açıktır” ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin tarih konularında açık bir tutum sergilediğini vurgulayan Çelik, “1915 olayları konusunda Cumhurbaşkanımızın yaptığı açıklamalar ve aldığı kararlar, Türkiye’nin özgüvenli siyasetini daha da güçlendirmiştir” dedi.

Netanyahu’nun tarih konusunda söz söyleme ehliyeti olmadığını belirten Çelik, “Netanyahu ‘tarihin vicdanı’ tarafından mahkum edilmiş biridir. Tarihin ve geleceğin mahkum ettiği bir caninin, tarih hakkındaki sözlerinin hiçbir hükmü yoktur” ifadelerine yer verdi.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Çok Yakında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!