Okullarda Ramazan etkinlikleri genelgesine karşı yayımlanan laiklik bildirisi yargıya taşındı. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Etkinliklere katılanların haklarını korumak amacıyla bu adımı attık" ifadelerini kullandı. Olay, okullarda düzenlenen Ramazan etkinliklerine ilişkin tartışmaları yeniden gündeme taşıdı. Bakan Tekin, uygulamaların öğrencilerin ve velilerin haklarını gözeterek yürütüldüğünü vurguladı.
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda düzenlenen Ramazan etkinlikleri ile ilgili tartışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu.
168 akademisyen ve gazetecinin imzaladığı bir bildirgeyle, Ramazan etkinlikleri genelgesine karşı suç duyurusunda bulunacaklarını açıklamasının ardından, söz konusu kişiler hakkında dava açıldığını belirtti.
Tekin, AK Parti'nin TBMM'deki grup toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtlayarak, 'Türkiye'de kimsenin Anayasayı istediğimiz gibi yorumlayacaksınız, bizim gibi yorumlamayanlar gerici, azgın azınlıktır deme hakkı yok. Bu tavırlarla saldırmak hakarettir' dedi.
Ramazan etkinliklerine katılan öğrenci, öğretmen ve velilerin haklarını korumak için adım atacaklarını belirten Bakan Tekin, eleştirilerle ilgili olarak 'Ramazan etkinliklerini gericiliğin provokasyonu olarak niteleyenler asıl gericilerdir' değerlendirmesinde bulundu.


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!