/ Gündem / Narin Güran davasında yargılamalar sürüyor

Narin Güran davasında yargılamalar sürüyor

MANŞET
0

Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin görülen davada, 12 sanık ve 3 suça sürüklenen çocuk yargılanmaya devam ediliyor. Sanıklara yönelik cezai talepler gündemde.

ANKARA-BHA Diyarbakır'da 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesine ilişkin açılan davanın yargılamaları sürüyor. Cinayetle ilgili olarak 6'sı tutuklu, 12 sanık ile 3 suça sürüklenen çocuk hakkında "suçluyu kayırma" suçundan dava açılmıştı. Diyarbakır 17.

Asliye Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada, tutuklu sanıklar Birsen, Fuat ve Maşallah Güran, Salim Güran'ın işçisi Mehmet Selim Atasoy, Mehmet Şevket Kaya ve Muhammed Kaya ile tutuksuz sanıklar Şeyma Kaya, Hediye Güran, İbrahim Halil Güran, Barış Güran, Kurtuluş Güran ve Ömer Faruk Güran’ın yanı sıra suça sürüklenen çocuklar R.A., M.G.

ve İ.K. da hazır bulundu. Duruşmaya, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği (UCİM) avukatları da katıldı. Mahkeme, Cumhuriyet savcısının, sanıklar hakkında 6 aydan 5’er yıla kadar hapis cezası talep ettiği mütalaayı okumasıyla devam etti.

Savcı, 6 sanığın tutukluluk hallerinin devamını da talep etti. Tutuklu sanıklar, Diyarbakır Ceza İnfaz Kurumları Kampüsü'nden, cezaevi nakil araçlarıyla ve geniş güvenlik önlemleri altında Diyarbakır Adliyesi'ne getirildi.

Duruşmanın kapalı şekilde gerçekleştirilen üçüncü oturumunda, taraflar ve avukatlar hazır bulundu.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Çok Yakında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!