/ Gündem / Milli Muharip Uçak KAAN Endonezya yolcusu: 48 adetlik satış anlaşması imzalandı

Milli Muharip Uçak KAAN Endonezya yolcusu: 48 adetlik satış anlaşması imzalandı

MANŞET
0

Türkiye'nin yerli savaş uçağı KAAN için uluslararası ilk satış anlaşması Endonezya ile yapıldı. 48 adet uçağı kapsayan sözleşmeyle, iki ülke arasında savunma sanayi iş birliği de derinleşecek.

ANKARA-BHA Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) öncülüğünde Türk Havacılık Uzay Sanayii (TUSAŞ) tarafından geliştirilen Milli Muharip Uçak KAAN projesi, uluslararası arenada ilk büyük adımını attı.

Türkiye ile Endonezya arasında, 48 adet KAAN savaş uçağının satışını öngören dev tedarik sözleşmesi imzalandı. Anlaşmanın imza töreni, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Endonezya Savunma Bakanı Sjafrie Sjamsoeddin, TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr.

Ömer Cihad Vardan, Millî Savunma Bakan Yardımcısı ve TUSAŞ Yönetim Kurulu Başkanvekili Şuay Alpay ile TUSAŞ Genel Müdürü Dr. Mehmet Demiroğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. İmza töreninin ardından değerlendirmelerde bulunan SSB Başkanı Prof. Dr.

Haluk Görgün, Türkiye’nin savunma sanayisinde küresel oyuncu haline geldiğini vurgulayarak şunları kaydetti: “Tarihin içinde tarihi bir an daha… Bu ana şahitlik etmekten büyük şükran ve gurur duyuyorum.

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Endonezya Cumhurbaşkanı Sayın Prabowo Subianto’nun liderlikleri sayesinde filizlenen bu stratejik iş birliği, artık somut bir aşamaya geldi.” Görgün, 11 Haziran 2025’te imzalanan G2G (devletten devlete) tedarik anlaşmasının detaylarını içeren ticari sözleşmenin tamamlandığını belirterek, projenin sadece uçak satışını değil, Endonezya’da savunma sanayi altyapısının gelişmesini de kapsadığını ifade etti.

Sözleşme kapsamında Endonezya’da yerli üretim altyapısı kurulması ve ortak mühendislik çalışmaları yürütülmesi planlanıyor. Görgün, “TUSAŞ ile birlikte projede görev alacak PT RAD ve PTDI başta olmak üzere tüm Endonezyalı paydaşlara teşekkür ediyorum.

Bu anlaşmanın, hem Türk hem Endonezya savunma sanayiine uzun vadeli katkılar sunacağına inanıyorum” dedi.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Çok Yakında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!