/ Gündem / Meteoroloji’den kuvvetli yağış, kar ve fırtına uyarısı

Meteoroloji’den kuvvetli yağış, kar ve fırtına uyarısı

MANŞET
0

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Türkiye’nin bazı bölgeleri için kuvvetli yağış, kar ve fırtına uyarısında bulundu.

ANKARA-BHA MGM’den yapılan açıklamaya göre, gece saatlerinden itibaren Antalya’nın doğusu ile Mersin’in batısında beklenen yağışların kıyı kesimlerde kuvvetli yağmur ve sağanak, 1500 metre ve üzerindeki rakımlı bölgelerde ise kuvvetli karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor.

Yarın ve perşembe günü Doğu Anadolu Bölgesi’nde etkili olması beklenen kar yağışlarının, yarın sabah saatlerinden itibaren Malatya, Elazığ, Tunceli, Erzincan ve Bingöl’de, öğleden sonra ise Erzurum’un güneyi, Ağrı ve Van’da kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Muş, Bitlis, Van’ın güneyi, Şırnak ve Hakkari’de ise kar yağışlarının yer yer yoğun olması öngörülüyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yarın sabah saatlerinde Gaziantep, Kilis, Adıyaman, Diyarbakır ve Şanlıurfa, öğle saatlerinden itibaren ise Mardin, Batman ve Siirt’te kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı bekleniyor.

Perşembe günü Batman ve Siirt’te kar yağışının kuvvetli seyrini sürdüreceği, diğer illerde ise etkisini azaltacağı tahmin ediliyor.

Hatay’da yarın kuvvetli yağmur ve karla karışık yağmur, Hatay’ın yüksek kesimleri ile Adana’nın kuzeyinin yüksekleri ve Osmaniye’nin yükseklerinde kuvvetli kar bekleniyor.

Kahramanmaraş ve yükseklerinde yer yer yoğun kar yağışının, yarın akşam saatlerinden itibaren etkisini azaltarak perşembe öğle saatlerine kadar aralıklarla devam etmesi öngörülüyor.

Karaman ve Konya’nın güneyinin yüksekleri, Yozgat’ın doğusu, Kayseri ve Niğde’nin yüksekleri ile Tokat ve Sivas çevrelerinde de yarın sabah saatlerinden itibaren kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışı tahmin ediliyor.

Açıklamada, Doğu Karadeniz’de rüzgarın yarın akşam saatlerinden itibaren 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde eseceği ve perşembe günü ilk saatlerde etkisini kaybedeceği belirtildi.

Kuzey Ege’de rüzgarın 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esmesi ve yarın akşam saatlerinde etkisini yitirmesi bekleniyor.

Meteoroloji yetkilileri; ulaşımda aksamalar, sel ve su baskını, buzlanma ve don, tipi ile yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riskine karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiğini vurguladı.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Çok Yakında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!