/ Gündem / Meteoroloji’den 6 il için sarı kodlu kar uyarısı

Meteoroloji’den 6 il için sarı kodlu kar uyarısı

MANŞET
0

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun güneydoğusunda beklenen yoğun kar yağışı ve karla karışık yağmur nedeniyle 6 il için “sarı” kodlu uyarıda bulundu.

ANKARA-BHA Yetkililer, kuvvetli yağış, buzlanma ve çığ tehlikesine karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerektiğini bildirdi. Meteoroloji’nin son tahminlerine göre, yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu olması bekleniyor.

Karadeniz kıyıları (Düzce hariç) ile Mersin, Malatya, Şanlıurfa ve Siirt çevrelerinde yağmur ve sağanak görülecek. Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun büyük bölümünde ise karla karışık yağmur ve kar yağışı etkili olacak.

Ayrıca Kayseri, Sivas, Diyarbakır, Mardin ve Batman çevrelerinde de karla karışık yağmur ve kar bekleniyor. Yağışların özellikle Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Sabah saatlerinde Marmara, İç Ege, İç Anadolu ve Karadeniz’in iç kesimlerinde sis ve pus etkili olacak. İç ve doğu bölgelerde ise buzlanma ve don olayının görülmesi bekleniyor.

Karla karışık yağmur ve kar yağışı beklenen Bitlis, Hakkari, Muş, Siirt, Van ve Şırnak için Meteoroloji tarafından “sarı” kodlu uyarı verildi. Yetkililer, ulaşımda aksamalar, buzlanma ve görüş mesafesinde düşüş gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli olmasını istedi.

Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun yüksek ve eğimli kesimlerinde çığ tehlikesinin devam ettiği bildirildi. Kar erimesi nedeniyle oluşabilecek risklere karşı da uyarı yapıldı. Öte yandan hava sıcaklığının ülke genelinde 2 ila 4 derece azalması bekleniyor. 

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Çok Yakında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!