/ Gündem Haberleri / Meteoroloji'den 4 il için sarı alarm: Kuvvetli yağış bekleniyor

Meteoroloji'den 4 il için sarı alarm: Kuvvetli yağış bekleniyor

MANŞET
0

İçişleri Bakanlığı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmeleri doğrultusunda 4 il için "sarı" kodlu meteorolojik uyarı yayımladı.

ANKARA-BHA Vatandaşlardan kuvvetli yağış nedeniyle yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, bugün Edirne’nin kuzey kesimleri ile Kırklareli çevrelerinde etkili olması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Yetkililer, özellikle ani yağışlara bağlı oluşabilecek risklere karşı vatandaşların dikkatli olması gerektiğini belirtti. Sarı kodlu uyarı verilen iller arasında Isparta ve Burdur da yer aldı. Bu illerde görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

Meteoroloji'nin değerlendirmelerine göre yağışların kısa sürede etkisini artırabileceği ve bazı bölgelerde günlük yaşamı olumsuz etkileyebileceği ifade edildi.

İçişleri Bakanlığı, vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda yaşanabilecek aksamalara karşı tedbirli olmalarını istedi.

Yetkililer, güncel meteorolojik uyarıların takip edilmesi ve resmi kurumlar tarafından yapılan açıklamaların dikkate alınması çağrısında bulundu.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!