/ Gündem / Meteoroloji'den 25 il için sarı kodlu uyarı: Kar, sağanak ve fırtınaya dikkat

Meteoroloji'den 25 il için sarı kodlu uyarı: Kar, sağanak ve fırtınaya dikkat

MANŞET
0

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İç Anadolu ile Orta ve Batı Karadeniz başta olmak üzere 25 il için kar, karla karışık yağmur, kuvvetli sağanak ve fırtına nedeniyle "sarı" kodlu uyarı yayımladı.

ANKARA-BHA Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yurt genelinde etkili olması beklenen olumsuz hava koşulları nedeniyle 25 il için "sarı" kodlu uyarı yayımladı. Tahminlere göre, ülke genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava hâkim olacak.

Batı Akdeniz kıyıları ile Çanakkale, Balıkesir ve Van dışında kalan bölgelerde aralıklı yağış bekleniyor.

Yağışların; İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu'nun kuzeyi, Karadeniz'in iç kesimleri ile Ardahan, Erzincan, Tunceli, Kars, Erzurum, Ağrı ve Bitlis çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı öngörülüyor.

Doğu Karadeniz kıyıları başta olmak üzere Rize, Trabzon’un doğusu, Samsun, Ordu, Giresun’un iç kesimleri ile Artvin’in kıyı bölgelerinde ise yer yer kuvvetli sağanak etkili olacak.

İç Anadolu'nun kuzeyi ile Karadeniz'in iç kesimlerinde buzlanma ve don olayları beklenirken, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun güneydoğusu için çığ riski uyarısı yapıldı.

Hava sıcaklıklarında Marmara, İç Anadolu'nun kuzeybatısı ve Batı-Orta Karadeniz’de 3 ila 5 derece düşüş bekleniyor. Buna karşılık, İç Anadolu'nun güneydoğusu ve Doğu Karadeniz'de sıcaklıkların 3 ila 5 derece artacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın İç Anadolu ile Batı Karadeniz'de kuzey ve kuzeybatı yönlerinden kuvvetli, zaman zaman fırtına (40-80 km/saat) şeklinde eseceği bildirildi.

Kar yağışı beklenen Amasya, Ordu, Samsun ve Tokat; kar yağışı ve fırtına beklenen Ankara, Bolu ve Karabük; karla karışık yağmur ve fırtına beklenen Kastamonu, Zonguldak, Bartın ve Düzce; sadece fırtına beklenen Çankırı, Eskişehir, Kayseri, Kırşehir, Konya, Nevşehir, Niğde, Sinop, Sivas, Yozgat, Aksaray, Karaman ve Kırıkkale; karla karışık yağmur beklenen Sakarya için "sarı" kodlu meteorolojik uyarı verildi.

Yetkililer, vatandaşları olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Çok Yakında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!