/ Gündem Haberleri / Meteoroloji'den 19 il için uyarı: Kuvvetli yağış geliyor

Meteoroloji'den 19 il için uyarı: Kuvvetli yağış geliyor

MANŞET
0

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yurdun geniş bir bölümünde etkili olması beklenen sağanak yağışlar nedeniyle 19 il için "sarı" ve "turuncu" kodlu uyarı yayımladı.

İSTANBUL-BHA Özellikle Güneydoğu Anadolu ile Ankara çevrelerinde yağışların yer yer çok kuvvetli olacağı belirtilirken, vatandaşların sel, su baskını ve ulaşımda aksamalara karşı dikkatli olması istendi.

MGM’nin son değerlendirmelerine göre Türkiye genelinde parçalı ve çok bulutlu bir hava beklenirken; Güney ve İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış görülecek.

Yağışların özellikle Orta ve Doğu Akdeniz, Orta Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu’da etkisini artırması bekleniyor. Muğla, Ankara, Çankırı, Sivas, Tunceli, Bingöl ve Muş çevreleri ile Antalya’nın doğusunda yağışların yerel olarak kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

Meteoroloji, risk seviyesine göre bazı iller için renk kodlu uyarı sistemini devreye aldı.

Buna göre Diyarbakır, Siirt, Batman ve Şırnak için "turuncu" kodlu uyarı yapılırken; Adana, Adıyaman, Ankara, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Gaziantep, Hakkari, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Şanlıurfa, Kilis ve Osmaniye için "sarı" kodlu uyarı verildi.

Yetkililer, kuvvetli yağışların ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı ve ulaşımda aksamalara yol açabileceği konusunda vatandaşları tedbirli olmaya çağırdı.

Doğu Akdeniz ile Güneydoğu Anadolu bölgelerinde toz taşınımı beklenirken, Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli alanlarda çığ riski ve kar erimesine bağlı olumsuzlukların devam ettiği bildirildi.

Hava sıcaklıklarının İç Ege ve Batı Karadeniz’in iç kesimlerinde 8 ila 10 derece, diğer bölgelerde ise 2 ila 5 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Rüzgarın batı kesimlerde kuzey ve kuzeydoğu, doğu kesimlerde güney yönlerden hafif ve zaman zaman orta kuvvette esmesi beklenirken, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde kısa süreli fırtına (40-70 km/saat) görülebileceği ifade edildi.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!