/ Gündem Haberleri / Mersin'de su sayaçları için don uyarısı

Mersin'de su sayaçları için don uyarısı

MANŞET
0

MERSİN (İGFA) - MESKİ Genel Müdürlüğü, su sayaçları ve açıkta bulunan boruların bez, boru kılıfı veya cam yünü gibi uygun malzemelerle sarılarak korunmasını öneriyor.

Sayaçların bulunduğu alanların demir, ahşap veya beton malzemelerle hazırlanmış koruyucu muhafazalarla kapatılması, soğuk havanın doğrudan sayaç ve tesisata ulaşmasını engelliyor. Vana koruyucu ceketlerinin kullanılması da donma riskine karşı alınabilecek önlemler arasında yer alıyor.

Donan sayaç ve borulara ateşle veya sıcak su dökülerek müdahale edilmemesi gerekiyor. Ani sıcaklık değişimleri, sayaç ve borularda kırılma veya patlamalara neden olarak su kayıplarına ve daha büyük arızalara yol açabiliyor.

Bu nedenle donan sayaçların çözülmesi için uygun ve kontrollü yöntemlerin kullanılması önem taşıyor. Vatandaşlar, su sayaçları ve tesisatlarında herhangi bir olumsuzluk yaşanması durumunda ALO 185 TEKSİN Çağrı Merkezi üzerinden MESKİ’ye ulaşarak destek alabiliyor.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!