/ Gündem Haberleri / Manisa Salihli'de yaralar sarılıyor

Manisa Salihli'de yaralar sarılıyor

MANŞET
0

MANİSA (İGFA) - Manisa’nın Salihli ilçesinde meydana gelen kuvvetli yağış ve ardından oluşan sel felaketinin izlerini silmek amacıyla Manisa Büyükşehir Belediyesi tüm birimleriyle koordineli bir seferberlik başlattı.

Yaşanan afet sırası ve sonrasında Manisa Büyükşehir Belediyesi ve MASKİ Genel Müdürlüğünün tüm gücüyle sahada olduğunu vurgulayan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Besim Dutlulu, Salihli halkının yanında olduklarını vurguladı.

Başkan Dutlulu, “Salihli ilçemizde yaşanan sel felaketinin yaralarını kapatmak ve hayatı normale döndürmek adına tüm birimlerimizi sahaya seferber ettik. Yaraları hep birlikte sarmak için ekiplerimiz durmaksızın çalışıyor.

Hiçbir vatandaşımızı yalnız bırakmayacak, sahadaki tüm gücümüzle Salihli’mizin yanında olmaya devam edeceğiz. Geçmiş olsun Salihli” ifadelerini kullandı.

Sel dolayısıyla hasar gören Bahçecik İçme Suyu Ana İletim Hattı’ndaki arıza, MASKİ Genel Müdürlüğü ekiplerinin yoğun çalışması sonucu tamamen giderildi. Depoların ve hatların dolmasıyla birlikte ilçe genelinde su akışı yeniden normale döndü.

MASKİ ekipleri ayrıca altyapı hatlarında meydana gelen diğer olumsuzluklara da müdahalelerini sürdürüyor. Ulaşımın aksamaması için harekete geçen Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekipleri ise taşkın sebebiyle kapanan ya da hasar gören kırsal mahalle yollarını temizleyerek yeniden trafiğe açıyor.

İtfaiye Dairesi Başkanlığına bağlı ekipler, kuvvetli yağış sonrasında su baskını yaşanan ev, iş yeri ve kamusal alanlarda tahliye çalışmalarını titizlikle yürüttü.

Yağışın ardından cadde, sokak ve meydanlarda biriken çamur ve atıklar ise Kent Estetiği ile Temizlik İşleri ekipleri tarafından hızla temizlendi. Bu arada afetin sosyal ve ekonomik etkilerini azaltmak için Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı da harekete geçti.

Ekipler, hafta başı itibarıyla selden etkilenen hanelerde detaylı hasar tespit çalışmalarına başladı. Yapılacak incelemelerin hemen ardından mağduriyet yaşayan vatandaşlara hızla nakdi yardım ve eşya desteği ulaştırılacağı belirtildi.

Manisa Büyükşehir Belediyesinin, Salihli’de hayat tamamen normale dönene kadar çalışmalarını kesintisiz sürdüreceği bildirildi.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!