/ Gündem Haberleri / Malatya’da Gelinciktepe Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı

Malatya’da Gelinciktepe Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı

MANŞET
0

MALATYA (İGFA) - Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın katkılarıyla Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen temel atma törenine Büyükşehir Belediye Başkanı Sami Er’in yanı sıra AK Parti Malatya İl Başkanı Ali Bakan, MHP Malatya İl Başkanı Gökhan Gök, Yeşilyurt Belediye Başkanı Prof. Dr.

İlhan Geçit, Battalgazi Belediye Başkanı Bayram Taşkın, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nusret Akpolat, Malatya Turgut Özal Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Bentli, Gençlik ve Spor İl Müdürü Ebu Bekir Kayhan ile çok sayıda davetli katıldı.

“MALATYA'NIN GELECEĞİNE YÖN VERECEK ÇOK KIYMETLİ BİR YATIRIM” Yaklaşık 105 milyon liraya mal olacak ve yıl sonuna kadar tamamlanması planlanan merkez; çok amaçlı salonlar, kitap kafeler, inovasyon odaları ve müzik atölyeleri gibi gençlerin sosyal ve kültürel gelişimine katkı sağlayacak alanlara sahip olacak.

5 bin 800 metrekarelik alanda inşa edilen tesis, 3 bin 585 metrekare kapalı kullanım alanıyla modern bir yapı olarak hizmet verecek.

“MALATYA YENİDEN ‘DOĞU’NUN İNCİSİ’ OLMA YOLUNDA” Malatya’nın sadece konutları değil, sosyal alanları, spor tesisleri, yolları, caddeleri, yaşam alanlarının da aynı hızla yeniden inşa edildiğini anlatan Başkan Er, şunları ifade etti; "İnşallah hep birlikte daha güçlü, daha modern ve daha yaşanabilir bir Malatya’da buluşacağız.

Buradan şehir dışında yaşayan tüm hemşehrilerimize de seslenmek istiyorum: Malatya artık yaralarını sardı, daha da güçlenerek ayağa kalkıyor. Gelin, memleketinize dönün. Çünkü Malatya’da güzel şeyler oluyor, hem de her alanda. Malatya yeniden “Doğu’nun incisi” olma yolunda hızla ilerliyor.

İnşallah bu unvanı hep birlikte yeniden taçlandıracağız." Başkan Sami Er, Malatya’da yaklaşık 4 milyar liralık gençlik ve spor yatırımı gerçekleştirdiklerini belirterek, “Biz sadece depremin yaralarını sarmıyoruz, aynı zamanda geleceğin Malatya’sını inşa ediyoruz” dedi.

Malatya’nın yeniden “Doğu’nun incisi” olma yolunda hızla ilerlediğini ifade eden Er, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlıklara desteklerinden dolayı teşekkür etti.

Gençlik Meclisi Başkanı Anıl İnce ve Orduzu Mahalle Muhtarı Abuzer Ekin de konuşmalarında yatırımların önemine dikkat çekerek Başkan Er’e teşekkürlerini iletti. Dualar eşliğinde gerçekleştirilen törenle Gelinciktepe Gençlik Merkezi’nin temeli atıldı.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!