Hava sıcaklıkları yurt genelinde artış gösterirken, birçok bölgede kuvvetli yağış bekleniyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, 17 il için sarı kodlu kuvvetli yağış ve fırtına uyarısında bulundu. İstanbul’da ise lodosun yer yer sert esmesi ve yağmurun etkili olması öngörülüyor.
Ülke genelinde sıcaklıklar gelecek hafta beklenen soğuk havaya kadar yüksek seyredecek. Ancak yurdun büyük bölümünde şiddetli yağışlar etkili olacak. İstanbul’da lodosun yer yer sert esmesi ve yağmurun etkili olması bekleniyor. Kentte sıcaklık ise 14 derece civarında olacak.
Başkent Ankara’da akşam saatlerinde yağmur görülecek, sıcaklık 12 derece olacak. İzmir ve Antalya’da kuvvetli yağış öngörülüyor. Meteoroloji, özellikle dolu ve hortum riskine karşı uyardı.
17 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), Adana, Antalya, Aydın, Balıkesir, Burdur, Çanakkale, Giresun, Hatay, Mersin, İzmir, Kastamonu, Muğla, Ordu, Samsun, Sinop, Tokat ve Trabzon için sarı kodlu kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı yaptı.
Denizlerde Fırtına Uyarısı MGM’den yapılan açıklamaya göre, Doğu Karadeniz’in batısında rüzgar bugün sabah saatlerinden itibaren güney ve güneybatıdan 6-8 kuvvetinde fırtına şeklinde esecek. Fırtınanın öğle saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi bekleniyor.
Güney Ege’nin güneyinde ise rüzgar yarın sabah saatlerinden itibaren güney ve güneydoğudan, açılarda güneybatıdan 6-8 kuvvetinde fırtına şeklinde esecek. Etkinin akşam saatlerinden sonra sona ermesi öngörülüyor. Ulaşımda aksamalara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması isteniyor.


Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yapın!