/ Gündem Haberleri / Kocaeli AB Bilgi Merkezi'nden deniz ekosistemleri ve sürdürülebilir yaşam etkinliği

Kocaeli AB Bilgi Merkezi'nden deniz ekosistemleri ve sürdürülebilir yaşam etkinliği

MANŞET
0

KOCAELİ (İGFA) - Avrupa Birliği’nin çevre ve iklim politikalarına ilişkin farkındalığı artırmak, deniz ekosistemlerinin ve biyoçeşitliliğin korunmasına dikkat çekmek ve döngüsel ekonomi yaklaşımını yaygınlaştırmak amacıyla Değirmendere’de düzenlenen etkinlikte katılımcılar; sertifikalı dalgıçlar eşliğinde kontrollü dalış deneyimi yaşadı, hayatta kalma ve kurtarma tatbikatına katıldı.

Program kapsamında ayrıca dip çamurunun ileri dönüşüm yoluyla yeniden değerlendirilmesine yönelik uygulamalı çalışma ile sanat atölyesi gerçekleştirildi.

“AMACIMIZ FARKINDALIK OLUŞTURMAK” Etkinliğe ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu “Kocaeli AB Bilgi Merkezi olarak Yeşil Diplomasi Haftası kapsamında Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu destekleriyle deniz ekosistemlerinin korunması ve çevre bilincinin artırılması konusunda ilimizde önemli farkındalık çalışması yaptık.

Dalış deneyimiyle deniz yaşamının korunmasının önemine dikkat çekerken, dip çamurunun ileri dönüşüm yoluyla yeniden değerlendirilmesiyle döngüsel ekonomi ve sürdürülebilir üretim konusunda farkındalık oluşturduk.

Bu yıl ülkemiz ev sahipliğinde Antalya’da düzenlenecek olan COP31 Zirvesi’nde de deniz ekosistemleri tematik başlıklar arasında yer alıyor. Biz de bu önemli zirvede Kocaeli Sanayi Odası olarak yer alacak ve TOBB öncülüğünde düzenlenecek Business Forum’da ana mesajlarımızı paylaşacağız” diye konuştu.

Etkinlik kapsamında eş zamanlı düzenlenen dip çamurunun ileri dönüşüm yoluyla yeniden değerlendirilmesine yönelik uygulamalı çalışmalar ile resim, yoga ve nefes, kağıt hamuru atölyeleri sayesinde katılımcılar; yeniden kullanım, sürdürülebilir üretim ve doğayla uyumlu yaşam konularında deneyim kazandı.

Program, çevrenin korunmasında bireysel farkındalığın ve toplumsal katılımın önemini bir kez daha ortaya koydu.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!