/ Gündem Haberleri / Keşan’da meydan ismi tartışması... Tekel Meydanı mı, Alparslan Türkeş Meydanı mı?

Keşan’da meydan ismi tartışması... Tekel Meydanı mı, Alparslan Türkeş Meydanı mı?

MANŞET
0

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - Keşan’da Tekel Meydanı’nın adının Alparslan Türkeş Meydanı olarak değiştirilmesi tartışmaları gündemi ısıttı.

MHP Keşan İlçe Başkanı Adnan İnan’ın “Şehir Hafızası ve Milli Değerlere Saygı” başlıklı açıklamasına yanıt veren SOL Parti, Eğitim-Sen, Tüm Emeklilerin Sendikası, Keşan Emekli Öğretmenler Yardımlaşma Derneği ve Emek Partisi, yapılan isim değişikliğini eleştirdi.

Ortak açıklamada, Tekel Meydanı’nın Keşan’ın tarihsel hafızası olarak kabul edildiği vurgulandı. Açıklamada, “Meydan adı altı yıl önce mevzuata aykırı şekilde değiştirilmiş, halkın görüşü alınmamıştır. Alparslan Türkeş ismi Keşan’ın hafızası olamaz” ifadeleri yer aldı.

Açıklamada, isim değişikliğinin yasal mevzuata aykırı olduğu ve usulsüz olduğu belirtilerek, Keşan halkının ve belediye meclisinin görüşü alınmadan kararın uygulanmasının kabul edilemeyeceği kaydedildi.

Belediye başkanına iletilen dilekçeye yanıt verilmediğine dikkat çeken kurumlar, meydan ve cadde isimlerinin “Atatürk Meydanı” ve “Atatürk Caddesi” olarak değiştirilmesini veya halkın katılımıyla isimlendirilmesini önerdi.

Açıklamada, söz konusu değişikliğin Keşan kamuoyunda rahatsızlık yarattığı ve demokratik bir çözüm için halkın görüşüne başvurulması gerektiği ifade edildi.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız iOS'ta Yayında! Android çok yakında. Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!