/ Gündem Haberleri / Keşan 100. Yıl Pasajı'nın bakımsızlığı tepki çekiyor

Keşan 100. Yıl Pasajı'nın bakımsızlığı tepki çekiyor

MANŞET
0

Erdoğan DEMİR / EDİRNE (İGFA) - Keşan’ın en merkezi noktalarından birinde bulunan 100. Yıl Pasajı, bakımsızlığı ve ortak kullanım alanlarındaki sorunlarla gündeme geldi.

Pasajın genel durumundan ve tuvalet bölümünün kullanılamaz halde olmasından şikâyet eden bir vatandaş, yaşanan sorunların hem esnafı hem de vatandaşları mağdur ettiğini belirtti.

İGFA’ya ulaşan fotoğraflarda pasajın duvarlarındaki kirlenme ve yıpranmalar, gelişigüzel bırakılan malzemeler ile tuvalet bölümündeki tahribat dikkat çekti. Tuvalette duvarların kırıldığı, tesisatın açıkta kaldığı ve molozların bulunduğu görüldü.

Pasajın en önemli sorunlarından birinin tuvalet ihtiyacının karşılanabileceği uygun bir alanın bulunmaması olduğunu belirten vatandaş, pasaja ait tuvaletin bir binanın içerisine alınmasını da sorguladı.

Çarşı merkezinde alışveriş yapan vatandaşların ve pasaj esnafının tuvalet ihtiyacını karşılayabileceği uygun bir alanın bulunması gerektiğini ifade eden vatandaş, “Burası Keşan’ın göbeği. Burada birçok iş yeri var. Dışarıdan gelen, alışveriş yapan, tuvalet ihtiyacı olan insanlar var.

Pasaja ait WC nasıl olur da bir binanın içine alınır? Nasıl bu hale gelir? Neden ilgilenilmez? Bu kadar esnaf nasıl düşünülmez?” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

“Keşan’ın göbeğindeki bu görüntüler kente yakışıyor mu?” Pasajdaki sorunun yalnızca tuvaletle sınırlı olmadığını vurgulayan vatandaş, genel bakımsızlığın da giderilmesi gerektiğini belirtti.

Çok sayıda esnafın faaliyet gösterdiği pasajın daha temiz, düzenli ve kullanışlı olması gerektiğine dikkat çeken vatandaş, “Keşan’ın göbeğindeki bu görüntüler kente yakışıyor mu? Buradaki esnafa verilen değer bu mu?” diye sordu.

Yıl Pasajı’ndaki sorunlar, ortak kullanım alanlarının bakım ve onarımından hangi kurum ya da yönetimin sorumlu olduğu sorusunu da gündeme getirdi.

Tuvalet bölümünün mevcut durumuna ilişkin nasıl bir düzenleme yapılacağı ve pasajın genel bakımının gerçekleştirilip gerçekleştirilmeyeceği merak konusu oldu.

Google News'te Takip Et E-Manşet haberlerini Google Haberler'den anında okuyun
YouTube Kanalimiz

Roportajlar, insan hikayeleri, belgeseller...
Binlercesi YouTube kanalimizda.

Abone Ol
Whatsapp Hattı Son dakika haberler için bizi takip edin! 0501 565 85 16
Mobil Uygulama
"

Mobil Uygulamamız Yayında! Binlerce haberden anında haberdar ol, ilgi alanına göre haber oku.

"

Çok Yakında!

Mobil uygulamamız üzerinde çalışıyoruz. Çok yakında App Store ve Google Play'de yayında olacak!